Ψάρι στην ταβέρνα; 4 ενδείξεις φρεσκάδας από την Εύα Παρακεντάκη

Το άλλο μου όνομα είναι γάτα,οπότε όπως καταλαβαίνετε οι ταβέρνες και τα ψαράδικα περνάνε σκληρό έλεγχο όποτε εμφανίζομαι! Που τα έμαθα όλα αυτά; Από τη μαμά μου φυσικά και τον θείο-Σάκη! Η μία ψαρομαγείρισσα και ο άλλος ναυτικός! Κάθε φορά που έπεφτε ψάρι στα χέρια τους ένα μικρό σεμινάριο  ξεκινούσε! Eλέγxουμε τη φρεσκάδα ενός ψαριού […]

Το άλλο μου όνομα είναι γάτα,οπότε όπως καταλαβαίνετε οι ταβέρνες και τα ψαράδικα περνάνε σκληρό έλεγχο όποτε εμφανίζομαι! Που τα έμαθα όλα αυτά; Από τη μαμά μου φυσικά και τον θείο-Σάκη! Η μία ψαρομαγείρισσα και ο άλλος ναυτικός! Κάθε φορά που έπεφτε ψάρι στα χέρια τους ένα μικρό σεμινάριο  ξεκινούσε!

Eλέγxουμε τη φρεσκάδα ενός ψαριού προσέχοντας τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα φρέσκο ψάρι.

Τι  εξετάζουμε λοιπόν:

Ας ξεκινήσουμε με το δέρμα το οποίο πρέπει να είναι λαμπερό, γυαλιστερό και υγρό στην αφή, πρέπει να έχεις την αίσθηση ότι θα γλιστρήσει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι ξηρό.

Για κοίτα με στα μάτια, τα οποία πρέπει να είναι λαμπερά, υγρά,  και διογκωμένα. Μακριά από θολά, ζαρωμένα, ξηρά μάτια. Γιατί τα μάτια λένε πάντα την αλήθεια!

Είναι και τα βράγχια μία σημαντική ένδειξη που πρέπει να ελέγχουμε, πρέπει  να είναι καθαρά, κόκκινα και λαμπερά. Προσοχή στα γκρίζα βράγχια.

Το σώμα πρέπει να είναι σφιχτό, άκαμπτο και να κάνει το χαρακτηριστικό γύρισμα η ουρά.

Και βέβαια μη ντραπείτε να το μυρίσετε! Το άρωμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο, τα φρέσκα ψάρια μυρίζουν φρεσκάδα, θάλασσα,σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μυρίζουν ψαρίλα!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/