search-button
cross-out

Φακοσαλάτα με αυγά και δυόσμο από την Εύα Παρακεντάκη

Φακοσαλάτα με αυγά και δυόσμο από την Εύα Παρακεντάκη

Οι φακές είναι αγάπη! και ο συγκεκριμένος τρόπος θα γίνει λατρεία ακόμη και για αυτούς που δεν τις τρώνε!

Φακές σαλάτα με αυγά μέσα σε ντομάτες φρέσκες με τς μυρωδιές του δυόσμου και του ελαιόλαδου να σε μαγεύουν!

Yλικά

Για το βράσιμο της φακής

  • 1 πακέτο φακές ψιλές
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο

Για τη σαλάτα

  • 3 κρεμμυδάκια
  • 1 Πιπεριά
  • ½ ματσάκι μαιντανό
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • 15 ελιές μαύρες
  • Παξιμαδάκια μπουκίτσες σταρένια
  • 2 ντομάτες μικρές/ άτομο
  • 2 αυγά/άτομο
  • 3 κ.σ. Βαλσάμικο ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το βράσιμο της φακής σε παγωμένο νερό μαζί με τις φακές και βράζουμε σε δυνατή μέχρι να είναι ψημένες οι φακές μας.Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να παγώσουν. Βράζουμε τα αυγά 10 λεπτά και τα αφήνουμε να παγώσουν

Σε ένα μπόλ αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας που το κόβουμε σε μικρά καρεδάκια.Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι,τον μαϊντανό,το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε.Στη συνέχεια βάζουμε τις φακές και ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο. Αλάτίζουμε τις άδειες ντομάτες εσωτερικά και γεμίζουμε με την σαλάτα φακής.Προσθέτουμε ελιές,αυγά,βαλσάμικο και ελαιόλαδο.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr