search-button
cross-out

Εύα Παρακεντάκη: Η Φανουρόπιτα με 9 υλικά και η ευχή της

Εύα Παρακεντάκη: Η Φανουρόπιτα με 9 υλικά και η ευχή της

Κύριε Ιησού Χριστέ, ο Ουράνιος Άρτος, ο της βρώσεως της μενούσης εις τον αιώνα πλουσιοπάροχος χορηγός, ο δοτήρ των αγαθών, ο δέ Ηλιού τροφήν αγεώργητον πηγάσας, η ελπίς των απηλπισμένων, η βοήθεια των αβοηθήτων και σωτηρία των ψυχών ημών. Ευλόγησον τα δώρα ταύτα και τους ταύτα σοι προσκομίσαντας, εις δόξαν σήν και τιμήν του αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Παράσχου δέ, αγαθέ, τοις ευπρεπίσασι τους πλακούντας τούτους, πάντα τά εγκόσμια καί υπερκόσμια αγαθά σου. Εύφρανον αυτούς εν χαρά μετά του προσώπου σου, δείξον αυτοίς οδούς προς σωτηρίαν. Τα αιτήματα τών καρδιών αυτών καί πάσαν τήν βουλήν αυτών ταχέως πλήρωσον, οδηγών αυτούς προς εργασίαν τών εντολών σου, ίνα διά παντός εν ευφροσύνη καί αγαλλιάσει υμνώσι καί δοξάσωσι το πάντιμον καί μεγαλοπρεπές όνομά σου, πρεσβείαις της υπερευλογημένης Θεοτόκου, του αγίου ένδοξου νεομάρτυρος Φανουρίου, του Θαυματουργού, καί πάντων σου τών αγίων. Αμήν.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού φυσικό χυμό από πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • σουσάμι
  • 1 χούφτα σταφίδες ξανθές αλευρωμένες
  • 500 γρ, φαρίνα κόκκινη

Eκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υγρά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε εώς ότου λιώσει. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο . Στην συνέχεια αλευρώνουμε τις σταφίδες αν δεν θέλουμε σταφίδες αντικαθιστούμε με σπασμένα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Λαδώνουμε το ταψί μας διαμέτρου 25 εκατοστών και αδειάζουμε το μείγμα.Πασπαλίζουμε με πολύ σουσάμι.

Ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

Cooking

Latest

zinapost.gr