search-button
cross-out

Χοιρινή σπάλα στον φούρνο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Χοιρινή σπάλα στον φούρνο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για  6 μερίδες:

1,5 κιλό χοιρινή σπάλα ΜΠΟΥΜΠΑΣ

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

5 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

150 ml λευκό βαλσαμικό ξίδι KALAMATAPAPADIMITRIOU

3 κουτ. σούπας μελάσα

2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ

4 κουτ. γλυκού πράσινο μπούκοβο (χαλαπένιος) ΜΠΑΧΑΡ

250 ml δυνατό καφέ εσπρέσο

πουρέ πατάτας & σελινόριζας για το σερβίρισμα

Βάλτε το χοιρινό στην γάστρα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου, τον πελτέ, την καστανή ζάχαρη, το βαλσαμικό ξίδι, την μελάσα, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, την πάπρικα, το πράσινο μπούκοβο, λίγο αλάτι και ανακατέψτε τα. Ρίξτε τον καφέ και 500 ml νερό, σκεπάστε την γάστρα και αφήστε τα στον φούρνο σε αντιστάσεις στους 180ο C για 2 ½ ώρες. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας – σελινόριζας.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr