Μακαρονάδα τσουχτή με 4 υλικά από την Εύα Παρακεντάκη

Μακαρονάδα τσουχτή με 4 υλικά από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτή η μακαρονάδα τα σπάει!! Μας δείχνει πόσο ευρηματική είναι η Ελληνική ύπαιθρος και πόσο νόστιμα φαγάκια μπορούμε να γευτούμε ταξιδεύοντας. Μακαρονάδα τσουχτή. Αυτό το πιάτο το δοκίμασα ένα βραδάκι στο Λιμένη Λακωνίας, μετά από μία βουτιά στα καταγάλανα νερά του. Όταν τελειώσα το φαγητό ρώτησα αν έχει κάποιο μυστικό η τόση νοστιμάδα και μου είπαν ότι τα αυγά πρέπει να είναι ελευθέρας βοσκής. Στο σπίτι τρώμε πολύ συχνά τσουχτή γιατί λατρεύουμε τα μακαρόνια και τους σπασμένους πεντάφρεσκους κρόκους αυγών.

 

Yλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 300 γρ. ανθότυρο ξερό
  • 150 γρ.  βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι

 

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. στο διπλανό τηγάνι καίμε το βούτυρο με το ξηρό ανθότυρο και προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Να ροδίσει λίγο το τυρί μας. Όταν σουρώσουμε τα μακαρόνια,τα καίμε δηλαδή τα τσούζουμε με το μείγμα βούτυρο-ανθότυρο και ανακατεύουμε καλά. Τηγανίζουμε το αυγό, μελάτο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας και από πάνω βάζουμε ένα αυγό,πασπαλίζουμε λίγο ανθότυρο ακόμα και τρίβουμε πιπέρι.

Λίγα λόγια για την Εύα

'

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης.

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ