Γεμιστά νηστίσιμα από την Εύα Παρακεντάκη

Η νηστεία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αν και φέτος το Πάσχα μας θα είναι διαφορετικό, χωρίς εκκλησία και Θεία Κοινωνία πολλλοί είναι εκείνοι που ακολουθούν πιστά τη νηστίσιμη διατροφή.
Ένα πολύ αγαπημένο μας φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους είναια φυσικά τα πεντάνοστιμα γεμιστά.
Δείτε παρακάτω την νηστίσιμη συνταγή τους και…καλή σας όρεξη!
Υλικά
- 7 καλογινομένες ντομάτες
- 3 πιπεριές διάφορες
- 2 κολοκύθια
- 1 μελιτζάνα
- 20 αμπελόφυλλα
Για τη γέμιση
- 400 γρ. ρύζι καρολίνα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι-πιπέρι
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 πιπεριά
- 1 κολοκύθι και όλα τα εσωτερικά από τα κολοκύθια μας
- 1 μελιτζάνα και τη γέμιση από τη μελιτζάνα μας
- 2 φλ. γέμιση ντομάτας
- ½ μάτσο δυόσμο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλ. ελαιόλαδο για να περιλούσω τα γεμιστά μου
Εκτέλεση
Αδειάζουμε τα λαχανικά μας και τα αλατίζουμε. Σε μία μπασίνα βάζουμε το ρύζι, ρτο αλάτι το πιπέρι και το λάδι. Στο μούλτι ή στον τρίφτη περνάμε όλα μας τα λαχανικά για την γέμιση. Ψιοκόβουμε τα μυρωδικά και τα ενώνουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τα ντολμαδάκια μας και χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό περιλούζουμε με ελαιόλαδο. Φουρνίζουμε στους 200. Κάποια στιγμή το ταψί μας θα γεμίσει ζουμιά, είναι από τα λαχανικά. Στη συνέχεια θα αρχίσουν να τα απορροφάνε πάλι τα γεμιστά μας. Όταν τα απορροφήσουν εντελώς και μείνει το λαδάκι στο ταψί μας είναι έτοιμα!
Εμείς εδώ στην Κρήτη αν δεν νηστεύουμε τα σερβίρουμε με γιαούρτι.
Λίγα λόγια για την Εύα
H Εύα Παρακεντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .
Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .
Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε σχολές μαγειρικής.
Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.
Που θα την βρείτε:
https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/
https://www.instagram.com/eva_parakentaki/
https://www.facebook.com/EvaInTasteland/
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.