Παστίτσιο από την Εύα Παρακεντάκη

Παστίτσιο από την Εύα Παρακεντάκη

Δεν υπάρχει τίποτα πια χαριτωμένο..από το να γυρνάνε σπίτι και να ρωτάνε…

-“Μαμά τι μαγείρεψες?”

-“Παστίτσιο”. 

Το χαμόγελο στα αυτιά..και εγώ νιώθω Η Super Ηρωίδα τους...

 

 Για τον κιμά

  •  400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο-200 γρ κιμά χοιρινό
  •  1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  •  3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  •  1 κ.σ. πελτέ
  •   ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 2-3 κόκους μπαχάρι
  •  1 ξυλάκι κανέλα
  • αλάτι

 

Για την μπεσαμέλ

  •  80 γρ.βούτυρο
  • 80 γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
  • πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
  • 1 φλ. γραβιέρα

 

Για τα μακαρόνια

  • 1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, Νο 2 ή Νο 3
  • 1 φλ γραβιέρα
  • 4 κ.σ.  ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Κιμάς: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι  και προσθέτουμε τον κιμά. Όταν ο κιμάς τσιγαριστεί καλά, προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις σκελίδες του σκόρδου, τα μπαχαρικά.Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 40λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό,  στο τέλος η σάλτσα του κιμά θα πρέπει να μην έχει υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις σκελίδες του σκόρδου  το ξυλάκι κανέλας και τα μπαχάρια και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.

Μπεσαμέλ: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο) . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ.

Μακαρόνια: Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά με το τυρί και το ελαιόλαδο.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί . Απλώνουμε τον κιμά και στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τέλος σκεπάζουμε  με την μπεσαμέλ . Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου , ώσπου να ψηθεί η μπεσαμέλ και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει  και σερβίρουμε.    

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Αποχαιρέτησαν οι "Κου Κου" για φέτος! Η συγκίνηση της Καραβάτου και ο επικός αποχαιρετισμός του Κατσούλη
Αποχαιρέτησαν οι "Κου Κου" για φέτος! Η συγκίνηση της Καραβάτου και ο επικός αποχαιρετισμός του Κατσούλη
Αποχαιρέτησαν οι "Κου Κου" για φέτος! Η συγκίνηση της Καραβάτου και ο επικός αποχαιρετισμός του Κατσούλη
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ