search-button
cross-out

Αυθεντική Bolognese στο φούρνο με κοχυλάκι από την Εύα Παρακεντάκη

Αυθεντική Bolognese στο φούρνο με κοχυλάκι  από την Εύα Παρακεντάκη

Bolognese στο φούρνο αλλά όχι οποιαδήποτε bololegnse! Εδώ μιλάμε για την αυθεντική σάλτσα που μπορείς να την βάλεις πάνω από οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας σου.

Αλλά όχι μόνο ζυμαρικά! Και με πατάτα τηγανητή, είναι συγκλονιστική!Το μεγάλο ατού της δικής μου σάλτσας είναι τα Κρητικά τυριά! Απολαύστε την!

Υλικά

  • 1 πακέτο αχιβάδα
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. κρεμώδες τυρί

Σάλτσα Bolognese

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλωναράκι  σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κονκασέ ντομάτας ολόκληρης αποφλοιωμένης
  • 1  συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 στικ κανέλας
  • Ρίγανη
  • 2-3 μπαχάρια
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρέας .

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σέλερι και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί . Αφού πάρει  βράση, προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά δηλαδή, ντομάτες, σάλτσα ντομάτας και πελτέ, τη δάφνη, τη κανέλα, τα μπαχάρια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Όταν  πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά εντελώς στο 2. Από εδώ και πέρα σκεπάζουμε αφήνοντας την κατσαρόλα μας χωρίς καπάκι για 3 ώρες. Ελέγχουμε και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα περίπου. Αυτό που θέλουμε είναι μία σάλτσα με ελάχιστο ζωμό και αρκετά πηχτή.  Αφαιρούμε τις δάφνες και τη κανέλα και τα μπαχάρια. Και χρησιμοποιούμε δύο  πιρούνια που με τη βοήθεια του διαλύουμε σε μορφή ινών το κρέας. Προσθέτουμε το κρεμώδες τυρί.

Έχουμε βράσει τα ζυμαρικά μας τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα τα ανακατέψουμε με 50 γρ. γραβιέρα.

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα μας και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα. Ψήνουμε στους 220 στο γκρίλ για 5 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr