Αρνάκι Πασχαλινό στη γάστρα από την Εύα Παρακεντάκη

Αρνάκι Πασχαλινό στη γάστρα από την Εύα Παρακεντάκη

Πεντανόστιμο αρνάκι για την Κυριακή του Πάσχα που δεν  θα σουβλίσουμε μεν, αλλά με την συνταγή μου το αρνάκι σας θα έχει γεύση όπως ακριβώς αν το ψήνατε στον ξυλόφουρνο!

Υλικά

  • ½  αρνάκι περίπου 4 κιλά ή ένα μπουτάκι 
  • 1 κ.σ ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ ματζουράνα ξερή
  • Χυμό από 2 λεμόνια και ξύσμα
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
  • 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ βούτυρο 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 2 κιλά πατάτες 
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. μαντζουράνα

 

Για το ζυμάρι
Φτιάχνουμε μία " ζύμη για σφράγισμα " 1/2 φλ αλεύρι 7-8 κ. σ. νερό,για να κλείσουμε τη γάστρα.

 

Eκτέλεση

Μαρινάρουμε το αρνάκι μας με όλα τα υλικά εκτός του βούτυρο από την προηγούμενη μέρα. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες τις αλατοπιπερώνουμε και τους βάζουμε τα ίδια ακριβώς υλικά που βάλμε στο αρνάκι μας. Τα κλείνουμε μέσα στη γάστρα και δημιουργούμε ένα ζυμαράκι για να σφραγίσουμε την γάστρα μας.Ψήνουμε στους 180 για περίπου 4 ώρες. Στις τρείς ώρες περίπου Την τελευταία ώρα ανοίγουμε τη γάστρα και το αλείφουμε με  βούτυρο. Το αφήνουμε ανοιχτό να πάρει χρώμα. 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ