Cheesecake με πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν από την Εύα Παρακεντάκη

Cheesecake με πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν από την Εύα Παρακεντάκη

Σας περίσσεψαν πασχαλινά κουλουράκια και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε;

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε ένα εύκολο και διαφορετικό cheesecake χρησιμοποιώντας τα κουλουράκια σας

Υλικά

Για τη βάση

  • 350 γρ. κουλουράκια πασχαλινά που περίσεψαν
  • 120  γραμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

 

Για την κρέμα

  • 350 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γραμ. Κρεμώδες τυρί
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)

 

Για τη σάλτσα βύσσινο

  • ½  κιλό κομπόστα βύσσινο ή κεράσι     
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2  κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση 

Η βάση

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να  τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό αποτέλεσμα.

Σε φόρμα βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε με ένα ποτήρι μεχρι να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 

Η κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε μία ελαφριά σαντιγί. Βάζουμε  το ξύσμα και το τυρί και ενώνουμε με μία μαρίζ με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσει .

 

Η σάλτσα βύσσινο ή κεράσι

Στραγγίζουμε τα βύσσινα ή τα κεράσια. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το χυμό από τα βύσσινα, την άχνη και   το κορν φλάουρ .Ανακατεύουμε  συνέχεια με σύρμα ώσπου να δέσει . Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε  τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και στην συνέχεια την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.

 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ