search-button
cross-out

Εκμέκ της Εύας Παρακεντάκη με τσουρέκι που περίσσεψε

Εκμέκ της Εύας Παρακεντάκη με τσουρέκι που περίσσεψε

Σας περίσσεψε τσουρέκι από το Πάσχα και δεν ξέρετε τι να το κάνετε;

Μην ανησυχείτε!

Μεταμορφώστε το τσουρέκι σας σε ένα λαχταριστό εκμέκ σύμφωνα με την συνταγλη που σας δίνω!

Υλικά

  • 1 τσουρέκι

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε

  • 350ml νερό
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη

Για την Κρέμα Μαστίχας θα χρειαστείτε

  • 230 γρ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ.  μαστίχα
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 800 ml γάλα φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 100γρ. κορν φλάουρ
  • 100γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους

Για την σαντιγί θα χρειαστείτε

  • 700γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
  • 70γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Προετοιμασία βήμα- βήμα:
Κόβουμε το τσουρέκι μας σε φέτες με πάχος 3 εκατοστών περίπου, τις βάζουμε σε ένα πυρέξ.Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά να ξεραθεί λίγο, έτσι ώστε να ποτιστεί καλύτερα με το σιρόπι μας.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά. Και όταν βράσει το σιρόπι μας για 5 λεπτά, σιροπιάζουμε τις φέτες τσουρεκιού με προσοχή ρίχνοντας σιγά-σιγά να απορροφούν το σιρόπι .Αφήνουμε να κρυώσουν.

Ετοιμάζουμε την κρέμα:

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα τη μαστίχα σε σκόνη, τη ζάχαρη μαζί με το γάλα και θερμαίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Στο μεταξύ σε μία μπασίνα μεγάλη χτυπάμε με σύρμα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το κορν φλάουρ μέχρι το κορν φλάουρ  να διαλυθεί καλά.

Προσθέτουμε στη μπασίνα  πολύ σιγά  το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να κρατήσουμε τυχόν σβόλους από το κορν φλάουρ και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει ή κρέμα μας.

Όταν αρχίσει να πήζει απομακρύνουμε από τη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας (αυτό μπορεί να γίνει και στο μίξερ με το σύρμα. Αυτό που θέλουμε είναι  να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε πάνω στα τσουρέκια μας.

Για τη σαντιγί
Χτυπάμε τα υλικά μας στη γρήγορη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να πάρουμε μία κρέμα σαντιγί που να στέκεται στο σύρμα. Δε χτυπάμε παραπάνω από όσο πρέπει γιατί θα μας κόψει.

Σερβίρισμα:

Αφού βάλουμε το γλυκό μας στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει η κρέμα την οποία την καλύπτουμε με μεμβράνη στη συνέχεια στολίζουμε με κορνέ την σαντιγί μας, όταν έχει παγώσει εντελώς το γλυκό μας. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του
Ελλάδα

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του

Συγκλονίζουν οι γονείς της  38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…
Videos

Συγκλονίζουν οι γονείς της 38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά
Ελλάδα

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο
Ελλάδα

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο

«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» είναι η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς! Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας, συγκινεί και ενώνει το κοινό.
ΕΞΟΔΟΣ

«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» είναι η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς! Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας, συγκινεί και ενώνει το κοινό.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε
Ελλάδα

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε

Μακελειό στα Βορίζια-Σύζυγος 39χρονου Φανούρη Καργάκη: Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να μεγαλώσω τα κοπέλια μου…Τους μιλάω κάθε μέρα για τον πατέρα τους…
Videos

Μακελειό στα Βορίζια-Σύζυγος 39χρονου Φανούρη Καργάκη: Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να μεγαλώσω τα κοπέλια μου…Τους μιλάω κάθε μέρα για τον πατέρα τους…

zinapost.gr