search-button
cross-out

Σαλάτα με γλυκόξινο κοτόπουλο και ginger από την Εύα Παρακεντάκη

Σαλάτα με γλυκόξινο κοτόπουλο και ginger από την Εύα Παρακεντάκη

Είναι ωραίες οι σαλάτες τώρα που είναι καλοκαιράκι! Και επειδή εμένα μου αρέσει πολύ το γλυκόξινο σας προτείνω έναν τρόπο να ψήνουμε και να μαρινάρουμε το στήθος κοτόπουλου που είναι ιδανικός για σαλάτα!

Υλικά

  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 εκ. τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Χυμό από ένα  λεμόνι και μισό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα  μπολ βάζουμε  τη μαρμελάδα πορτοκάλι, και το τζίντζερ τριμμένο, το σκόρδο πολοποιημένο,  την πάπρικα, την σόγια, το  χυμό λεμονιού/πορτοκαλιού, αλάτι και το  πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα μας και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε ώστε το μίγμα να πάει  παντού.Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο .Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά.

Σερβίρουμε με μείγμα μαρουλιών  και ντοματίνια

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr