Η Εύα Παρακεντάκη μας δείχνει πως να φτιάξουμε γιαούρτι με 2 υλικά

Η Εύα Παρακεντάκη μας δείχνει πως να φτιάξουμε γιαούρτι με 2 υλικά

Γιαούρτι.... πεντανόστιμο, τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά ή μόνο του συνοδεία λίγου μελιού...

Όπως και να το προτιμάτε το γιαούρτι είναι μια μοναδική πηγή θρεπτικών συστατικών και πλέον μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε μόνοι στο σπίτι.

Απλά ακολουθήστε την συνταγή!

 

Υλικά

  • 1000 ml. γάλα πλήρες
  •  1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

 

Εκτέλεση

Παίρνουμε βιολογικό γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό πλήρες
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το γάλα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία. Βράζουμε το γάλα για 20 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο το γάλα θα μας φουσκώσει και πρέπει να είμαστε από επάνω για να το αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε το γάλα να κρυώσει για μισή ώρα.
Προσθέτουμε στο γάλα μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι ολόπαχο, που πριν θα τη διαλύσουμε με λίγο από το βρασμένο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τυλίγουμε με ένα βαμβακερό ύφασμα. Ανάβουμε το φούρνο  στους 40 βαθμούς κελσίου και βάζουμε μέσα την κατσαρόλα μας για δύο ώρες.
Αν θέλουμε να δώσουμε στο γιαούρτι πιο κρεμώδη μορφή το χτυπάτε στο μίξερ για 1 μόνο λεπτό. Βάζουμε  το γιαούρτι σε γυάλινο δοχείο με καπάκι.

Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 8-10 μέρες.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ