H Eύα Παρακεντάκη μας κερνάει αρωματική και δροσερή κερασάδα!

H Eύα Παρακεντάκη μας κερνάει αρωματική και δροσερή κερασάδα!

Αναψυκτικό από κεράσια (κερασάδα).Είναι πιο γλυκιά από την βυσσινάδα, αρωματική και τσαχπίνα, με έντονο χρώμα του πάθους και της αναστάτωσης! Δροσερή και ξεδιψαστική! Δοκίμασε την!

Τι θα χρειαστούμε

  • 2 κιλά κεράσια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 500 γρ. νερό

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια, κόβουμε τα κοτσάνια και τυχόν φύλλα, δεν αφαιρούμε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου δέσει το σιρόπι. Με θερμόμετρο να φτάσει τους 125° C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, αφήνουμε να πάρει 1 – 2 βράσεις το σιρόπι και ρίχνουμε μία σταγόνα σε ένα ποτήρι με πολύ κρύο νερό αν σχηματιστεί μία μπαλίτσα που μπορούμε να πιάσουμε και είναι μαλακή τότε  ρίχνουμε στο σιρόπι τα κεράσια και το χυμό λεμονιού.

Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμη σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να κρυώσει. Περνάμε όλο το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε τα κεράσια  ώστε να βγει όλος ο χυμός τους. Βάζουμε τον χυμό σε μπουκάλια και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Το Σερβίρισμα:

Το σιρόπι μας το πίνουμε  πάντα αραιωμένο. Βάζουμε  1/6 ενός ποτηριού σιρόπι βύσσινου και συμπληρώνουμε με παγωμένο νερό και μπόλικα παγάκια. Μπορείτε να του βάλετε ανθρακούχο νερό ή σόδα.

 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

"Γυναίκα χωρίς όνομα": Με beach party γιόρτασαν οι συντελεστές της σειράς μετά το τελευταίο επεισόδιο (Photos)
"Γυναίκα χωρίς όνομα": Με beach party γιόρτασαν οι συντελεστές της σειράς μετά το τελευταίο επεισόδιο (Photos)
"Γυναίκα χωρίς όνομα": Με beach party γιόρτασαν οι συντελεστές της σειράς μετά το τελευταίο επεισόδιο (Photos)
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζένη Μελιτά- Σπύρος Μαργαρίτης: Παντρεύονται τον Σεπτέμβριο του 2021 και ετοιμάζουν δική τους εκπομπή!!!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζένη Μελιτά- Σπύρος Μαργαρίτης: Παντρεύονται τον Σεπτέμβριο του 2021 και ετοιμάζουν δική τους εκπομπή!!!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζένη Μελιτά- Σπύρος Μαργαρίτης: Παντρεύονται τον Σεπτέμβριο του 2021 και ετοιμάζουν δική τους εκπομπή!!!
Ο Παύλος Χαϊκάλης για την αποχώρηση του από την παράσταση του Πέτρου Φιλιππίδη: Δεν είναι πρέπον να...
Ο Παύλος Χαϊκάλης για την αποχώρηση του από την παράσταση του Πέτρου Φιλιππίδη: Δεν είναι πρέπον να...
Ο Παύλος Χαϊκάλης για την αποχώρηση του από την παράσταση του Πέτρου Φιλιππίδη: Δεν είναι πρέπον να...
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ