search-button
cross-out

Τάρτα βερίκοκο με μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Τάρτα βερίκοκο με μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Τάρτα  με βερίκοκα και  μέλι. Η λεβάντα δίνει το ευγενικό άρωμα της, σε ένα συνδυασμό που εκτοξεύει τις αισθήσεις, φρέσκα βερίκοκα και μέλι!

Υλικά

  • 250 γρ αλεύρι μαλακό
  • 10γρ baking powder
  • 100γρ νερό
  • 100γρ βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • 100 ζάχαρη καστανή
  • ½ κιλό βερίκοκα
  • 300 γρ. μέλι
  • 1 φλυτζ. τσαγιού νερό
  • 1 βανίλια
  • 3 φυλλαράκια λεβάντας
  • χυμό από 1 λεμόνι

Για τη ζύμη

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μας μαζί στο μίξερ με τον γάντζο και δουλεύουμε για πέντε λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα και  έπειτα την απλώνουμε σε μία ταρτιέρα και την τρυπάμε με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένοφούρνο για 20  λεπτά στους 170.Αφήνουμε να παγώσει εντελώς  η τάρτα μας.

Για τα βερίκοκα

Διαλέγουμε βερίκοκα σφιχτά, χωρίς χτυπήματα. Τα πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει και το χυμό από το  λεμόνι, για 2 ώρες να σφίξουν τα φρούτα μας.
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και το νερό και τα βράζουμε για 3′, από την στιγμή που θα πάρει βράση. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τους αφρούς από την επιφάνεια.
Τα βράζουμε για άλλα 5′, από την στιγμή που θα πάρουν βράση, χωρίς να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεβάντα και τη βανίλια. Έπειτα τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Τοποθετούμε τα βερίκοκα πάνω στην τάρτα και  φουρνίζουμε για 5 λεπτά στους 200 στο γκρίλ. Μία μπάλα βανίλια παγωτό με λίγο το σιρόπακι από τα βερίκοκα, εκτοξεύει το γλυκό μας.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr