Σοκολατένιος πύργος από κρέπες από την Εύα Παρακεντάκη

Σοκολατένιος πύργος από κρέπες από την Εύα Παρακεντάκη

Oι  κρέπες είναι ένα γλυκό που λατρεύουν όλοι!

Ειδικά οι σοκολατένιες είναι σκέτη τρέλα!

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 6 κ.σ.  βούτυρο (λιωμένο)
  • 3 φλιτζάνια γάλα (ζεστό)
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ΓΟΧ
  • 2/3 φλιτζανιού κακάο
  • 7 κ.σ. ζάχαρη
  • 6 αυγά

 

Για τη σαντιγί

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 4 κ.σ. άχνη

 

Για τη γκανάζ

  • 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.σ  βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα

 

Για γαρνίρισμα

  • Αποξηραμένα κόκκινα φρούτα,καρύδα αποξηραμένη και κερασάκια γλασέ.

 

 Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ μας με το φτερό. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει καλά ρίχνουμε με μία κουτάλα της σούπας, σαν μετράδι, το μείγμα για τις κρέπες μας. Μία κουταλιά κάθε φορά,ψήνουμε καλά και από τις δύο πλευρές και συνεχίζουμε μέχρι να ετοιμάσουμε 10-14 κρέπες. Τις αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους εντελώς.

Ετοιμάζουμε την γκανάζ.Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και περιμένουμε να λιώσουν και να ενωθούν όλα μαζί σε μία ρευστή σοκολατένια γκανάζ. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού έχουν κρυώσει και οι δύο παρασκευές μας, χτυπάμε την σαντιγί μας. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ,με το σύρμα και προσθέτουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά. Όταν έχουμε μία σφιχτή σαντιγί ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό μας.

Βάζουμε μία κρέπα στη βάση και μετά σαντιγί. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν όλες οι κρέπες και η σαντιγί. Βάζουμε στην κατάψυξη μισή ώρα.

Όταν βγάλουμε από την κατάψυξη περιχύνουμε με την γκανάζ και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά. Όταν βγάλουμε γαρνίρουμε με τα φρούτα και την καρύδα

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Έκρηξη στη Βηρυτό: Έξι χρόνια στις αποθήκες οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου - 78 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ