search-button
cross-out

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Γλασαρισμένη χοιρινή πανσέτα με σόγια και τζίντζερ από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μια συνταγή του Λάμπρου Βακιάρου

 Υλικά

Για το γλασαριμένο χοιρινό

1.2 κιλά χοιρινή πανσέτα (καθαρισμένη)

 3 φύλλα δάφνης

45 γρ. ελαιόλαδο

25 – 30 γρ. τζίντζερ (ψιλοκομμένο)

80 γρ. λευκό κρασί

120 γρ. σόγια (λιγότερο αλάτι)

80 γρ. βαλσάμικο ξύδι

60 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη

360 γρ. νερό

4 – 5 φρέσκα κρεμμυδάκια

Ξύσμα από 1 λάιμ 

20 – 30 γρ. σουσάμι (καβουρδισμένο)

Για το σερβίρισμα

Φύλλα από μαρούλι iceberg

Ανάμεικτα μυρωδικά

Τριμμένο καρότο

Ρύζι μπασμάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες σχεδόν όσο δύο δάχτυλα σε πάχος, στη συνέχεια το κάθε κομμάτι στη μέση κατά μήκος και τέλος κάθετα, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακρόστενες λωρίδες.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε την χοιρινή πανσέτα και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε για 15 – 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ιδανικά αφήνουμε το χοιρινό να κρυώσει ελαφρώς μέσα στην κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το νερό και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία όπου και τη ζεσταίνομαι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις έχει κάψει καλά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την πανσέτα και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα περιμετρικά.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί. Συνεχίζουμε με τη σόγια, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει ελαφρώς. Προσθέτουμε το νερό, τοποθετούμε ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 – 50 λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά για να μην κολλήσει. Προς το τελείωμα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα από το λάιμ και το σουσάμι.

Σερβίρουμε με ρύζι ή τυλίγουμε μέσα σε φύλλα από μαρούλι iceberg και απολαμβάνουμε.

Δείτε όλη τη συνταγή στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ:  Δείτε την τελευταία κοινή τους φωτογραφία πριν τη “βόμβα”  του διαζυγίου τους
Lifestyle news

Νικόλαος – Τατιάνα Μπλάτνικ: Δείτε την τελευταία κοινή τους φωτογραφία πριν τη “βόμβα” του διαζυγίου τους

Στις 20 Απριλίου τιμάται ο Άγιος Γαβριήλ: Ο εξάχρονος μάρτυρας
Ελλάδα

Στις 20 Απριλίου τιμάται ο Άγιος Γαβριήλ: Ο εξάχρονος μάρτυρας

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη: Γονείς κοιμήθηκαν σε εκκλησία μετά από επίθεση του γιου τους
Ελλάδα

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη: Γονείς κοιμήθηκαν σε εκκλησία μετά από επίθεση του γιου τους

Μουσακάς με ζυμαρικά στον φούρνο
Cooking

Μουσακάς με ζυμαρικά στον φούρνο

Αστυνομικός stalker συνελήφθη γιατί παρακολουθούσε την αστυνομικό πρώην σύζυγό του
Ελλάδα

Αστυνομικός stalker συνελήφθη γιατί παρακολουθούσε την αστυνομικό πρώην σύζυγό του

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι-Ένα σας λέω: Το όνομα του ήταν Άγγελος… Το χαμόγελο του, η ψυχή του…
Zina's Blog

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι-Ένα σας λέω: Το όνομα του ήταν Άγγελος… Το χαμόγελο του, η ψυχή του…

Προειδοποίηση γνωστού ερευνητή: «Στο Ελληνικό τόξο θα γίνει ένας πολύ μεγάλος σεισμός. Οι κόκκινες περιοχές»
Ελλάδα

Προειδοποίηση γνωστού ερευνητή: «Στο Ελληνικό τόξο θα γίνει ένας πολύ μεγάλος σεισμός. Οι κόκκινες περιοχές»

Το video που κάνει τον γύρο του διαδίκτυου και φέρνει δάκρυα στα μάτια: Παντρεύτηκε σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη για να τη δει ο πατέρας της νύφη πριν πεθάνει
Κόσμος

Το video που κάνει τον γύρο του διαδίκτυου και φέρνει δάκρυα στα μάτια: Παντρεύτηκε σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη για να τη δει ο πατέρας της νύφη πριν πεθάνει

zinapost.gr