search-button
cross-out

Καριόκα στο ταψί από την Εύα Παρακεντάκη

Καριόκα στο ταψί από την Εύα Παρακεντάκη

Ένα γλυκό ταψιού που δεν μοιάζει με τα άλλα!

Υλικά

  • 400 γρ.  Καρύδια Χονδροκομμένα
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • 1 Ζαχαρούχο Γάλα (400gr.)
  • 5 Κουταλιές Της Σούπας κακάο
  • 4 Βανίλιες
  • 3 Πακέτα Πτμίπερ
  • 3 σφηνάκια κονιάκ

Για Το Γλάσο

  • 500 γρ.  κουβερτούρα σταγόνες
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζω  το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και  αναμιγνύω τα μπισκότα αφού πρώτα τα κάνω σκόνη, την καρυδόψιχα, το κακάο, τις βανίλιες, το κονιάκ και το βούτυρο. Στρώνω το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά. Λιώνω σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και το βούτυρο για το γλάσσο. Περιχύνω και βάζω στο ψυγείο για 10 λεπτά. Βγάζω από το ψυγείο και με ένα πηρούνι ή ένα κουτάλι κάνω σχέδια πάνω στην καριόκα. Ξαναβάζω στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Κατολίσθηση στη Θηρασιά: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε μέσα από σκάφος
Ελλάδα

Κατολίσθηση στη Θηρασιά: Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο που τραβήχτηκε μέσα από σκάφος

Με βούλευμα καλείται να εγκαταλείψει την Κρήτη μετά την αποφυλάκισή της η σύζυγος του δολοφονημένου καρδιολόγου:  Έκανε μνημόσυνο στον άντρα που δολοφόνησε  και στα χαρτιά που τοιχοκόλλησε έγραφε “η χήρα”
Zina's Blog

Με βούλευμα καλείται να εγκαταλείψει την Κρήτη μετά την αποφυλάκισή της η σύζυγος του δολοφονημένου καρδιολόγου: Έκανε μνημόσυνο στον άντρα που δολοφόνησε και στα χαρτιά που τοιχοκόλλησε έγραφε “η χήρα”

Η Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει παγωμένο spritz
Cooking

Η Ελένη Ψυχούλη μας φτιάχνει παγωμένο spritz

Κρήτη: Τραγωδία στην… άσφαλτο- Άφησε την τελευταία της πνοή η 50χρονη Νεκταρία
Ελλάδα

Κρήτη: Τραγωδία στην… άσφαλτο- Άφησε την τελευταία της πνοή η 50χρονη Νεκταρία

Μητέρα 13χρονης που έπεσε θύμα revenge porn από 14χρονο:  Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αποπειράθηκε δύο φορές να δώσει τέλος στη ζωή της…
Zina's Blog

Μητέρα 13χρονης που έπεσε θύμα revenge porn από 14χρονο: Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αποπειράθηκε δύο φορές να δώσει τέλος στη ζωή της…

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι – 7 προφυλακίστηκαν, 24 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
Ελλάδα

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι – 7 προφυλακίστηκαν, 24 ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε – Γιατί τρώμε ψάρι
Uncategorized

Σήμερα Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε – Γιατί τρώμε ψάρι

Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι – Ένας νεκρος και ένας τραυματίας
Ελλάδα

Πυροβολισμοί έξω από νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι – Ένας νεκρος και ένας τραυματίας

zinapost.gr