search-button
cross-out

Υγρό Κέικ Λεμονιού με το γλάσο του από την Εύα Παρακεντάκη!

Είναι από τα πρώτα κέικ που ξεκίνησα να φτιάχνω σαν νοικοκυρά πια στο σπίτι μου.Την συνταγή μου την είχε δώσει μία φίλη Αμερικάνα η Helen, που τότε έμενε δίπλα μας στην γειτονιά του Φαλήρου
Υγρό Κέικ Λεμονιού με το γλάσο του από την Εύα Παρακεντάκη!

Από τότε δεν άλλαξα τίποτα.Δεν μου δημιουργήθηκε ανάγκη να κάνω κανέναν νέο πειραματισμό σε αυτό το ζουμερό και μυρωδάτο μείγμα.Φοβήθηκα να το αγγίξω μη χάσω την απόλυτη ισορροπία του.Γιατί όταν βρίσκεις ΤΟ κέικ,απλά δεν το πειράζεις.

Δική σας η συνταγή

Για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο και λιωμένο
  • 30 ml ρούμι
  • Από 4 λεμόνια ακέρωτα το ξύσμα
  • 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
  • 110 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά

Για το Γλάσο

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε πάντα τη διαδικασία με τα κέικ μας προθερμαίνοντας το φούρνο.Για το LemonCake στους 200°C.
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά. Βάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν το ένα από το άλλο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το χυμό λεμονιού και το ρούμι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ(εγώ διάλεξα μία στρογγυλή ναζιάρα).

Και τώρα το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά πάντα με προσοχή στους χρόνους γιατί από φούρνο σε φούρνο υπάρχει διαφορά. Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το περιχύσουμε με το γλάσο.

Γλάσο
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού,προσθέτουμε λίγο-λίγο  μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο υγρό.Περιχύνουμε το κέικ! Και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να ενωθούν το γλάσο με το κείκ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 37χρονου Στέλιου που ανασύρθηκε νεκρός από το φαράγγι Αμπά στην Κρήτη: Έπεσε το μεσημέρι…. Μας τηλεφώνησε το βράδυ αλλά δεν μας είπε πως είχε τραυματιστεί για να μην μας στενοχωρήσει…
Videos

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 37χρονου Στέλιου που ανασύρθηκε νεκρός από το φαράγγι Αμπά στην Κρήτη: Έπεσε το μεσημέρι…. Μας τηλεφώνησε το βράδυ αλλά δεν μας είπε πως είχε τραυματιστεί για να μην μας στενοχωρήσει…

Επιστρέφει το “Πάρα Πέντε” με το πιο νοσταλγικό Reunion
Uncategorized

Επιστρέφει το “Πάρα Πέντε” με το πιο νοσταλγικό Reunion

Πρώην παίκτης ριάλιτι επιτέθηκε σε ασφαλιστή στο Αίγιο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Ελλάδα

Πρώην παίκτης ριάλιτι επιτέθηκε σε ασφαλιστή στο Αίγιο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Άγιος έρωτας- Τζένη Καζάκου:  Κάποιος επιστρέφει στη ζωή της Δώρας
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Άγιος έρωτας- Τζένη Καζάκου: Κάποιος επιστρέφει στη ζωή της Δώρας

Φοινικούντα: Ποιος ανέτρεψε τα δεδομένα – Τα κενά στο παζλ και τα ασφαλή συμπεράσματα των Αρχών
Uncategorized

Φοινικούντα: Ποιος ανέτρεψε τα δεδομένα – Τα κενά στο παζλ και τα ασφαλή συμπεράσματα των Αρχών

Φοινικούντα-“Λύγισε” στα δικαστήρια Καλαμάτας η μητέρα του συλληφθέντα ανιψιού: Ο γιος μου είναι αθώος, αγαπούσε τον θείο του. Του μίλησα και είναι χάλια. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έχει συλληφθεί…
Videos

Φοινικούντα-“Λύγισε” στα δικαστήρια Καλαμάτας η μητέρα του συλληφθέντα ανιψιού: Ο γιος μου είναι αθώος, αγαπούσε τον θείο του. Του μίλησα και είναι χάλια. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έχει συλληφθεί…

Τραγωδία στην Κύπρο: Αυτοκτόνησε 23χρονος κατάδικος, τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο οι «βαρόνοι» της φυλακής
News

Τραγωδία στην Κύπρο: Αυτοκτόνησε 23χρονος κατάδικος, τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο οι «βαρόνοι» της φυλακής

Λιγκουίνι με σάλτσα λεμονιού και πεκορίνο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιγκουίνι με σάλτσα λεμονιού και πεκορίνο

zinapost.gr