search-button
cross-out

Γαλατόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Ένα γλυκό που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Γαλατόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

225 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 ½  λίτρο φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

4 αυγά

Ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. βούτυρο

κανέλα για πασπάλισμα

300 γρ. Ζάχαρη ή 1 κ.σ. υγρή στέβια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι τη ζάχαρη ή τη στεβια και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα  και την κανέλα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί 30 εκ, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.

Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με το μισό  κανέλο-αμύγδαλο.

Στρώνουμε ένα φύλλο στη μέση, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη κανελοαμύγδαλο.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα το ίδιο .Φροντίζουμε τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα.Γυρίζουμε  τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, προς τα μέσα πάνω στην πίτα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας.Η μισή πίτα μας μένει ακάλυπτη.

Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.

Την βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»
Ελλάδα

Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

Σοκ στη Μελβούρνη από τη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής και τον αποκεφαλισμό του συντρόφου της – Ο δράστης μετά πήγε για μπέργκερ
Κόσμος

Σοκ στη Μελβούρνη από τη δολοφονία της Ελληνοαυστραλής και τον αποκεφαλισμό του συντρόφου της – Ο δράστης μετά πήγε για μπέργκερ

Ξέσπασε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
Lifestyle

Ξέσπασε ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος για τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Φωτιά στην Πάτρα: Canadair ανεφοδιάζεται δίπλα από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Δείτε βίντεο
Ελλάδα

Φωτιά στην Πάτρα: Canadair ανεφοδιάζεται δίπλα από την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου – Δείτε βίντεο

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων
Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: Εκκενώνεται το «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων

Φωτιά στην Αχαΐα: 550 αυτοκίνητα κάηκαν στο Τελωνείο Πατρών
Ελλάδα

Φωτιά στην Αχαΐα: 550 αυτοκίνητα κάηκαν στο Τελωνείο Πατρών

Η μέρα που όλοι χειροκρότησαν την Γεωργία Βασιλειάδου: Θεατής την είπε άσχημη και η απάντηση που του έδωσε έμεινε στην ιστορία
Lifestyle news

Η μέρα που όλοι χειροκρότησαν την Γεωργία Βασιλειάδου: Θεατής την είπε άσχημη και η απάντηση που του έδωσε έμεινε στην ιστορία

Ραγίζει καρδιές η μητέρα  του 29χρονου Αλέξανδρου που σκοτώθηκε σε ασανσέρ: Ακόμα δεν ξέρω πώς έφυγε ο γιος μου…
Videos

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 29χρονου Αλέξανδρου που σκοτώθηκε σε ασανσέρ: Ακόμα δεν ξέρω πώς έφυγε ο γιος μου…

zinapost.gr