search-button
cross-out

Γαλατόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Ένα γλυκό που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!
Γαλατόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη!

Υλικά

6 φύλλα κρούστας

200 γρ. φιλέ αμυγδάλου

1 κ.γ. κανέλα

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

225 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

1 ½  λίτρο φρέσκο γάλα

2 βανίλιες

4 αυγά

Ξύσμα λεμονιού

1 πρέζα αλάτι

50 γρ. βούτυρο

κανέλα για πασπάλισμα

300 γρ. Ζάχαρη ή 1 κ.σ. υγρή στέβια

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπoλ τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι τη ζάχαρη ή τη στεβια και το σιμιγδάλι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Παίρνουμε 2 φλ. χλιαρό γάλα και αραιώνουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα.Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

Στο μπλέντερ βάζουμε τα αμύγδαλα  και την κανέλα και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βουτυρώνουμε μεγάλο στρογγυλό ταψί 30 εκ, αφού πρώτα τα βουτυρώσουμε ένα ένα.

Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με το μισό  κανέλο-αμύγδαλο.

Στρώνουμε ένα φύλλο στη μέση, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με λίγη κανελοαμύγδαλο.

Επαναλαμβάνουμε με όλα τα φύλλα το ίδιο .Φροντίζουμε τα φύλλα που στρώνουμε στο ταψί να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα.Γυρίζουμε  τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν, προς τα μέσα πάνω στην πίτα, καλύπτοντας τη μισή επιφάνεια της πίτας.Η μισή πίτα μας μένει ακάλυπτη.

Αλείφουμε τα φύλλα με όσο βούτυρο περισσέψει και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 170 βαθμούς C στην κάτω σχάρα, για 1 ώρα περίπου, έως ότου ροδίσει καλά.

Την βγάζουμε και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης από καθηγητή φροντιστηρίου: Σοκ από τα στοιχεία της δικογραφίας
Ελλάδα

Σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης από καθηγητή φροντιστηρίου: Σοκ από τα στοιχεία της δικογραφίας

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο στη χώρα
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο στη χώρα

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν
Media news

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star
Τηλεθέαση

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης
Κόσμος

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…
TV Program

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους
Ελλάδα

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
Shopping

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

zinapost.gr