search-button
cross-out

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτό το γλυκό είναι το πιο αρωματικό γλυκό που φτιάψνω κάθε χρόνο! Φέτος αντικατέστησα μέρος ζάχαρης με μέλι και σας το παρουσιάζω. Απλά θαύμα!
Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με μέλι από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά

  • 12 τεμ. περγαμόντο
  • πολλές οδοντογλυφίδες
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλ. μέλι
  • 1 1/2  ποτήρι νερό
  • χυμό απο ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Με τον πολύ ψιλό τρίφτη αφαιρούμε το ξύσμα από το περγαμόντο για να μη πικρίσει το γλυκό. Το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια αφαιρούμε τη σάρκα και τυλίγουμε σφιχτά τη φλούδα καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί σε ρολό .

Τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τα ξεβράζουμε δυο φορές από 7-8 λεπτά. Χύνουμε το νερό και βάζουμε φρέσκο παγωμένο, τις επόμενες δύο μέρες τα βάζουμε σε άφθονο νερό που το αλλάζουμε δύο με τρεις φορές την ημέρα, για να ξεπικρίσουν εντελώς.

Την τρίτη ημέρα τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά, αφαίρούμε τις οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Τα βράζουμε να διαλυθεί η ζάχαρη περίπου 10 λεπτά, όχι να δέσει το σιρόπι επειδή τώρα θα σβήσουμε τη φωτιά και θα τα αφήσουμε να ξεκουραστούν όλο το βράδυ.

Την επομένη μέρα ανάβουμε πάλι σε μέτρια φωτιά και ξαναβράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι,στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι για να μη μας ζαχαριάσει και το μέλι γιατί ταιριάζει πολύ η γεύση του, σβήνουμε τη φωτιά και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο στη χώρα
Καιρός

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα Σάββατο στη χώρα

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν
Media news

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star
Τηλεθέαση

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης
Κόσμος

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…
TV Program

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους
Ελλάδα

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
Shopping

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

«Βαρβάρα»: Πώς θα φτιάξετε το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή
Cooking

«Βαρβάρα»: Πώς θα φτιάξετε το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή

zinapost.gr