search-button
cross-out

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτική σφολιάτα και φρέσκια μυζήθρα Αμάρι

Αυτή την εποχή οι κολοκύθες είναι στα καλύτερα τους!
Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σπιτική σφολιάτα και φρέσκια μυζήθρα Αμάρι

Γιατί πες μου τώρα ειλικρινά…δεν θέλεις ένα τέτοιο κομμάτι; Για πρωινό, απογεματινό, με τον καφέ η με το τσάι, για το σχολείο, το γραφείο! Για πάντα και παντού! Και υπάρχουν πολύ λόγοι να φτιάξεις αυτή την πίτα εκτός από το προφανές!

Έρχεται το Αμερικάνικο Halloween που πολύ μου αρέσει!

Σου δίνω συνταγή για σπιτική σφολιάτα αλλά σε περίπτωση που δεν έχεις χρόνο γίνεται εξίσου τέλεια και με μία έτοιμη!

Και τρίτον αλλά σημαντικότερο, μέσα στη γέμιση βάζω την αγαπημένη μου Φρέσκια μυζήθρα από το τυροκομείο Amari!

Για την γέμιση θα χρειαστούμε

400 γρ. Γλυκιά μυζήθρα Κρήτης Amari

1 αυγό

400 γρ. πουρέ κολοκύθας

200 γρ. ξανθές σταφίδες

7 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2  κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση Γέμισης

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κολοκύθα μας, την απλώνουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και την ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει εντελώς η σάρκα. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο η κολοκύθα βγάζουμε την σάρκα και την περνάμε από το μούλτι  έτσι ώστε να γίνει πουρές.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης πατώντας τα με ένα πιρούνι και είναι έτοιμη.

Aν έχεις όρεξη  για ζυμώματα για τη σπιτική σφολιάτα θα χρειαστούμε :

(Αν πάλι όχι το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο φύλλα έτοιμης σφολιάτας!)

250 ml σόδα αναψυκτικό

2 αυγά

100 ml ηλιέλαιο

1 κ.γ. αλάτι

450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. βούτυρο Τ. Κερκύρας

Εκτέλεση

Βάζουμε το μισό αλεύρι σε μια λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε τη σόδα, τα αυγά, το αλάτι  και το ηλιέλαιο και αρχίζουμε το ζύμωμα. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά το υπόλοιπο αλεύρι καθώς ζυμώνουμε. Σταματάμε το ζύμωμα όταν δεν κολλάει πια στα χέρια ή όταν ξεκολλάει από τον κάδο.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία, ανοίγουμε και τα τρία κομμάτια ζύμης λίγο με τον πλάστη και απλώνουμε βούτυρο το οποίο θα είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου σε κάθε κομμάτι. Το απλώνουμε με τα χέρια  και στρώνουμε τα ανοιγμένα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε και τα κλείνουμε ΚΑΛΑ σε μεμβράνη  αφού την πασπαλίσουμε με  νισεστέ. Να μην παίρνει καθόλου αέρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Ανοίγουμε την μεμβράνη και βγαζουμε το ζυμάρι πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια,  αφού κόψουμε σε δύο κομμάτια -το ένα να είναι μεγαλύτερο για να μπει κάτω και να έχει ανασηκωμένα πλαϊνά που θα  κλείσουμε μέσα το από πάνω φύλλο- το στρώνουμε στο ταψί μας, βάζουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε. Στο δεύτερο φύλλο κόβουμε με ένα κουπ-ατ αστεράκι και κρατάμε τα αστεράκια που βγάζουμε στρώνοντας τα από την άλλη πλευρά της πίτας. Αυγουλώνουμε την πίτα μας και βάζουμε  κροκάν αμυγδάλου για στόλισμα.

Ψήνουμε στους 200 για μία ώρα περίπου πάνω-κάτω.

Κρατάμε τα σπόρια στην άκρη  tip-aki!!

Τα σπόρια

Τα σπόρια της κολοκύθας μην τα πετάξετε! Όπως καθαρίζουμε  την κολοκύθα, παίρνουμε τις ίνες μαζί με τα σπόρια και τα βάζουμε  σε ένα μπολ με κρύο  νερό. Τα σπόρια με λίγο ανακάτεμα θα ανέβουν στην επιφάνεια. Στραγγίζουμε  το νερό, ταμπονάρουμε με ένα χαρτί κουζίνας τον κολοκυθόσπορο  να στεγνώσει. Απλώνουμε τους σπόρους σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα ψησίματος, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι  τα και ψήνουμε   στους 150 °C για 5-10 λεπτάκια.

Που να τα χρησιμοποιήσετε;;;

Mπαίνουν πάνω από σούπες, στiς σαλάτες  και σαν σνακ.

Τα προϊόντα από Γαλακτοκομική Αμαρίου θα τα βρείτε σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, Κρητικός, Συν.Κα, Μασούτης όπως και σε άλλα καταστήματα.


Πατήστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει στα παρακάτω link για να δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης:

Για σημεία πώλησης στην Κρήτη κάνε κλικ εδώ

Για σημεία πώλησης στην Αθήνα κάνε κλικ εδώ

Για σημεία πώλησης στην υπόλοιπη Ελλάδα κάνε κλικ εδώ


Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πληροφορία επισκεφτείτε τη σελίδα του τυροκομείου στο Facebook και στο Instagram ή στο site του τυροκομείου https://amarisa.gr/el/

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr