search-button
cross-out

Κρητικά ανεβατά με φρέσκια μυζήθρα Αμάρι από την Εύα Παρακεντάκη!

Τα ανεβατά στην Κρήτη ήταν και είναι το απόλυτο σνακ!
Κρητικά ανεβατά με φρέσκια μυζήθρα Αμάρι από την Εύα Παρακεντάκη!

Λίγο ζυμάρι το οποίο μπορείς να φυλάξεις και στο ψυγείο 2-3 μέρες αν σου περισσέψει και να φτιάχνεις κάθε μέρα για πρωινό,  brunch, απογευματινό ή και βραδινό ανεβατά! Με διάφορες γεμίσεις, είναι απόλυτα αφράτα και δεν τραβάνε καθόλου λάδι! Εμένα βέβαια η αγαπημένη μου εκδοχή είναι αυτή με φρέσκια μυζήθρα από τη Γαλακτοκομική Αμαρίου. Αυτή η μυζήθρα χωρίς καμία διάθεση υπερβολής είναι η πιο νόστιμη μυζήθρα που υπάρχει. Να φανταστείτε ότι πολλά απογευματάκια που θέλω κάτι πιο υγιεινό για τις υπογλυκαιμίες, κόβω ένα κομμάτι βάζω μέλι και κανέλα και έχω το πιο νόστιμο γλυκό! Την συγκεκριμένη μυζήθρα τη βάζω σε γλυκά και αλμυρά και ταιριάζει παντού. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει ακόμα σας παροτρύνω να το κάνετε, στο τέλος της συνταγής θα βρείτε τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα!

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε τις ανεβατές μας πίτες, καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 500 γρ. Αλεύρι μαλακό ή Για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml. Νερό  χλιαρό
  • 1 φακελάκι  μαγιά ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακί

Για την γέμιση

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι.

Διαλύουμε την μαγιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι, τα 500 γρ είναι σχετικό, όσο μας τραβήξει έτσι ώστε να έχουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.

Είναι πολύ σημαντικό να φουσκώσει σωστά γιατί από αυτό εξαρτάται πόσο αφράτα θα γίνουν.

Το μείγμα το ετοιμάζουμε βάζοντας τα όλα υλικά μαζί και δουλεύοντας το με πιρούνι σπάζοντας την μυζήθρα και ενώνοντας την με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Παίρνουμε ένα καρυδάκι ζυμαριού στα χέρια και το ανοίγουμε με την παλάμη ή με τον πλάστη.

Αφού το ανοίξουμε βάζουμε ένα καρυδάκι από το μείγμα μυζήθρας και το κλείνουμε μέσα δημιουργόντας μία ωραία αφράτη μπαλίτσα.

Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ και μικρό βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ.

Βάζουμε μέσα τα ανεβατά μας το πολύ τέσσερα κάθε φορά και χαμηλώνουμε λίγο έτσι ώστε να ψηθούν σωστά. Γυρνάμε με ένα πιρούνι για να πάρουν από παντού χρώμα.

Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Το σερβίρισμα

Σε μία πιατέλα κάνουμε ένα βουναλάκι βάζουμε μπόλικο μέλι και κανέλα

Τα μυστικά της Εύας

Αν μας περισσέψει μείγμα από το τυρί , φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, τέλος τα περιχύνουμε  και αυτά με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αν μας περισσέψει ζυμάρι το ανοίγουμε σε σχήμα τηγανίτας και τα τηγανίζουμε, τέλος τα περιχύνουμε  και αυτά με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα. Έτοιμες οι τηγανίτες μας!

Καλή επιτυχία!

Τα προϊόντα από τη Γαλακτοκομική Αμαρίου θα τα βρείτε σε επιλεγμένα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης, Κρητικός, Συν.Κα, Μασούτης όπως και σε άλλα καταστήματα.


Πατήστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει στα παρακάτω link για να δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης:

Για σημεία πώλησης στην Κρήτη κάνε κλικ εδώ

Για σημεία πώλησης στην Αθήνα κάνε κλικ εδώ

Για σημεία πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα κάνε κλικ εδώ

Για σημεία πώλησης στην υπόλοιπη Ελλάδα κάνε κλικ εδώ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr