search-button
cross-out

Μαρμελάδα πορτοκάλι με ολόκληρο το φρούτο από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτή η μαρμελάδα είναι για τα πάντα! Πρωινό-κέικ-πορτοκαλόπιτα και γλυκά σκέτη μούρλια!
Μαρμελάδα πορτοκάλι με ολόκληρο το φρούτο από την Εύα Παρακεντάκη

Υλικά θα βρέιτε στην εκτέλεση!

Πλένουμε τα πορτοκάλια μας και αφαιρούμε τις φλούδες. Βάζουμε τις φλούδες σε μία κατσαρόλα και σκεπάζουμε με  κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν μία-δύο βράσεις.

Παίρνουμε ένα ψαλίδι και κόβουμε το σκληρό της ψίχας αφαιρώντας τα πιθανά κουκούτσια. Πολτοποιούμε στον αποχυμωτή ή στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ και σουρώνουμε. Ζυγίζουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο και προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

Στη συνέχεια σουρώνουμε τις βρασμένες φλούδες και τις πολτοποιούμε ή τις κόβουμε μικρά λεπτά μπαστουνάκια . Τις προσθέτουμε μέσα στο πορτοκάλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο. Καταλαβαίνεται  ότι είναι έτοιμη με το να βάλετε μία κουταλιά μαρμελάδας σε ένα γυάλινο πιάτο και να τη χωρίσετε στα δύο με το κουτάλι. Αν ο δρόμος παραμείνει ανοιχτός και δεν ενώσει, τότε η μαρμελάδα είναι έτοιμη, δεμένη. Αν όχι, χρειάζεται λίγο ακόμη δέσιμο. Στύβουμε μισό λεμόνι και το προσθέτουμε στη τελευταία βράση. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα μ την ζεστή μαρμελάδα,σφραγίζουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr