search-button
cross-out

Μαρμελάδα ροδάκινο από την Εύα Παρακεντάκη!

Τα ροδάκινα είναι φρούτα αγαπημένα ..οπότε η μαρμελάδα τους είναι απαραίτητη στην γκάμα μας…μου αρέσει να έχω καλεσμένους και να βγάζω πιατάκια με μαρμελάδες..και σπιτικό ζεστό ψωμί για πρωινό…να την βάζω πάνω από κέικ και γλυκά ..μου αρέσει !!
Μαρμελάδα ροδάκινο από την Εύα Παρακεντάκη!
Υλικά
 
  • 1 κιλό ροδάκινα καλογινομένα
  • 700 γρ ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας 
  • χυμό από 1 λεμόνι
 
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε και κόβουμε μικρά καρεδάκια τα ροδάκινα μας.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με την ζάχαρη την βανίλια .
Σε χαμηλή φωτιά βράζουμε μέχρι να μας δέσει το γλυκό μας.
Όταν πλησιάζει να δέσει η μαρμελάδα θα αρχίσουν να σχηματίζονται φουσκάλες που θα γίνονται όλο και πιο χοντρές, χρειάζεται το λεμόνι. Ανακατεύοντας, αφήνουμε την μαρμελάδα άλλα 2-3 λεπτά στο μάτι. Αν επιθυμούμε πιο βελούδινη μαρμελάδα την περνάμε από το μπίμερ.

Καλή Επιτυχία!!

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr