search-button
cross-out

Μπισκοτογλυκό με αμυγδαλόκρεμα και μπανάνες από τον Φούρνο Ντουρουντούς και την Εύα Παρακεντάκη

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικες γεύσεις αλλά και πολύ υγιεινές με μπισκοτάκια αμύγδαλου με γλυκάνισο από τον Σφακιανό φούρνο Ντουρουντού. Νηστίσιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του αυτούς που αγαπάτε
Μπισκοτογλυκό με αμυγδαλόκρεμα και μπανάνες από τον Φούρνο Ντουρουντούς και την Εύα Παρακεντάκη

Τι θα χρειαστούμε για 6 άτομα

2 συσκευασίες μπισκοτάκια αμυγδάλου με γλυκάνισο Φούρνος Ντουρουντούς

2 μπανάνες

Τρίμματα σοκολάτας

Λίγο άχνη για πασπάλισμα

Υλικά αμυγδαλόκρεμας

400γρ. αμύγδαλα ανάλατα  και άψητα με τη φλούδα τους

4 κ.σ. ηλιέλαιο

210γρ. μέλι

6  κ.σ.  κακάο σε σκόνη

1 ½  φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση αμυγδαλόκρεμας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε στην άκρη τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ. Αλέθουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει  το μείγμα σαν αλοιφή. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό.

Διατηρείτε και εκτός ψυγείου.

Εκτέλεση σερβιρίσματος

Σε ένα πιάτο βάζουμε στη βάση αμύγδαλο και 2 μπισκοτάκια από τον φούρνο Ντουρουντούς.  Κόβουμε μπανάνα και ρίχνουμε από πάνω.Βάζουμε πάλι αμυγδαλόκρεμα, μπισκότα, μπανάνα.
Τρίβουμε λίγο σοκολάτα σπάμε και ένα μπισκότο και παίρνουμε τα τρίμματα και ρίχνουμε στο τέλος λίγο άχνη ζάχαρη.

Μυστικά

  • Αν βγάλεις το μέλι και βάλεις καστανή ζάχαρη το μετατρέπεις σε Vegan
  • Η αμυγδαλόκρεμα παραμένει εκτός ψυγείο για 2 εβδομάδες, αν κάνεις παραπάνω μπορείς να την αλείφεις στο ψωμί για πρωινό ή να κάνεις επικάλυψη για κάποιο κέικ.
  • Δοκίμασε τα μπισκοτάκια σκέτα ή βούτηξε τα σε γάλα ή και σε ένα ζεστό χαμομήλι

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ
Ελλάδα

Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ

Άγιος έρωτας – Ο Αντρέας μαθαίνει ότι ο Χάρης είναι γιος του
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Αντρέας μαθαίνει ότι ο Χάρης είναι γιος του

Φοινικούντα: «Όταν τελειώσει αυτό, θα δεις τι έχεις να πάθεις» έλεγε ο ανιψιός στην ξαδέλφη του πριν συλληφθεί – Το τρίτο πρόσωπο με την πολυτελή ζωή και τα κότερα
Ελλάδα

Φοινικούντα: «Όταν τελειώσει αυτό, θα δεις τι έχεις να πάθεις» έλεγε ο ανιψιός στην ξαδέλφη του πριν συλληφθεί – Το τρίτο πρόσωπο με την πολυτελή ζωή και τα κότερα

Ζάκυνθος: Ξεσπά ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ: Λένε ότι εμείς φταίμε γι΄αυτό που έγινε. Όλοι αυτοί το αγαπούσαν περισσότερο από εμένα που το μεγάλωνα κάθε μέρα;
Videos

Ζάκυνθος: Ξεσπά ο πατέρας του 2χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ: Λένε ότι εμείς φταίμε γι΄αυτό που έγινε. Όλοι αυτοί το αγαπούσαν περισσότερο από εμένα που το μεγάλωνα κάθε μέρα;

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον   Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι χειρότερες κομμώσεις τη δεκαετία του ’80 – Δείτε τον Αντώνη Κανάκη με πλούσιο μαλλί

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
Lifestyle

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Porto Leone: Στη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια – Ευφημία Καλογιάννη: Περνάει δύσκολα η Κοραλία. Γίνονται πάρα πολλά στη διάρκεια των επεισοδίων. Πολλά άσχημα πράγματα…

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του
Ελλάδα

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του

zinapost.gr