search-button
cross-out

Μπισκοτογλυκό με αμυγδαλόκρεμα και μπανάνες από τον Φούρνο Ντουρουντούς και την Εύα Παρακεντάκη

Μένουμε σπίτι και δημιουργούμε Χριστουγεννιάτικες γεύσεις αλλά και πολύ υγιεινές με μπισκοτάκια αμύγδαλου με γλυκάνισο από τον Σφακιανό φούρνο Ντουρουντού. Νηστίσιμο γλυκό που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση του αυτούς που αγαπάτε
Μπισκοτογλυκό με αμυγδαλόκρεμα και μπανάνες από τον Φούρνο Ντουρουντούς και την Εύα Παρακεντάκη

Τι θα χρειαστούμε για 6 άτομα

2 συσκευασίες μπισκοτάκια αμυγδάλου με γλυκάνισο Φούρνος Ντουρουντούς

2 μπανάνες

Τρίμματα σοκολάτας

Λίγο άχνη για πασπάλισμα

Υλικά αμυγδαλόκρεμας

400γρ. αμύγδαλα ανάλατα  και άψητα με τη φλούδα τους

4 κ.σ. ηλιέλαιο

210γρ. μέλι

6  κ.σ.  κακάο σε σκόνη

1 ½  φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση αμυγδαλόκρεμας

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα  και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε στην άκρη τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ. Αλέθουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια  προσθέτουμε το μέλι, το κακάο και το μισό περίπου από το νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει  το μείγμα σαν αλοιφή. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και άλλο νερό.

Διατηρείτε και εκτός ψυγείου.

Εκτέλεση σερβιρίσματος

Σε ένα πιάτο βάζουμε στη βάση αμύγδαλο και 2 μπισκοτάκια από τον φούρνο Ντουρουντούς.  Κόβουμε μπανάνα και ρίχνουμε από πάνω.Βάζουμε πάλι αμυγδαλόκρεμα, μπισκότα, μπανάνα.
Τρίβουμε λίγο σοκολάτα σπάμε και ένα μπισκότο και παίρνουμε τα τρίμματα και ρίχνουμε στο τέλος λίγο άχνη ζάχαρη.

Μυστικά

  • Αν βγάλεις το μέλι και βάλεις καστανή ζάχαρη το μετατρέπεις σε Vegan
  • Η αμυγδαλόκρεμα παραμένει εκτός ψυγείο για 2 εβδομάδες, αν κάνεις παραπάνω μπορείς να την αλείφεις στο ψωμί για πρωινό ή να κάνεις επικάλυψη για κάποιο κέικ.
  • Δοκίμασε τα μπισκοτάκια σκέτα ή βούτηξε τα σε γάλα ή και σε ένα ζεστό χαμομήλι

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr