search-button
cross-out

Σούπα λαχανικών βελουτέ με ντακάκια οσπρίων από τον Φούρνο Ντουρουντούς

Μαμά δεν θέλω όσπρια!!!
Σούπα λαχανικών βελουτέ με ντακάκια οσπρίων από τον Φούρνο Ντουρουντούς

Το μόνιμο πρόβλημα των μαμάδων. Αλλά  πίσω από τον Φούρνο Ντουρουντού υπάρχει μία μαμά. Η Γεωργία Τζατζιμάκη και βέβαια γνωρίζει τι συμβαίνει στα σπίτια μας, επειδή και η ίδια το ζει, η δικιά μας φουρνάρισσα μας έφτιαξε την λύση!

Ντακάκια οσπρίων με φάβα, φακή, φαγόπυρο! Και τώρα οι μικροί, λιλιπούτειοι φίλοι μας θα τρώνε καθημερινά όσπρια! Τα ντακάκια είναι πλασμένα με ελαιόλαδο και είναι πηγή Λινελαικού οξέως!

Για τη φακή και τη φάβα γνωρίζουμε αρκετά, ας μάθουμε λοιπόν και κάποια πράγματα για το θαυματουργό φαγόπυρο, που ολοένα και κερδίζει μία θέση στο τραπέζι μια και όχι άδικα!

Το Φαγόπυρο χαρακτηρίζεται δικαίως ως υπερτροφή, καθώς το συνοδεύει πλήθος θρεπτικών συστατικών.

Πάμε να το δούμε από κοντά:

  • Αποτελεί πηγή εύπεπτων πρωτεϊνών και συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και του λίπους.
  • Αποτοξινώνει τον οργανισμό
  •  Kαθαρίζει το έντερο
  • Εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του εντέρου.
  • Μειώνει το κοιλιακό φούσκωμα και το πρήξιμο.
  • Θεωρείται ως θερμαντική τροφή, κατάλληλη για τους κρύους μήνες του χειμώνα και τις κλεισούρας.
  • Συμβάλλει στην άμεση απώλεια βάρους και επιταχύνει τη διαδικασία του κορεσμού.
  • Τονώνει την καρδιακή υγεία.

Και πόσα άλλα ακόμη…

Το φαγόπυρο σε ποσότητα 100 γραμμαρίων φέρει την παρακάτω διατροφική αξία.

  • Λιπαρά: 3,4 g (Κορεσμένα: 0,741 g, Μονοακόρεστα: 1,04 g, Πολυακόρεστα: 1,039 g)
  • Υδατάνθρακες: 71,5 g
  • Πρωτεΐνες: 13,25 g

Σούπα λαχανικών βελουτέ με ντακάκια οσπρίων από τον Φούρνο Ντουρουντούς

Υλικά

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να βράσουν πιο γρήγορα.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 25  λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την βρασμένη κολοκύθα.

Απόσύρουμε  από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά να σταματήσει ο βρασμός. Με ένα μπλέντερ χειρός  (μπίμερ) πολτοποιούμε τα λαχανικά ώστε να γίνουν μια ελαφρώς παχύρρευστη σούπα.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρόζ πιπέρι, ελαιόλαδο,  τα ντακάκια οσπρίων Ντουρουντούς  και χυμό λεμόνι.

Επικοινωνήστε με το Φούρνο Ντουρουντούς  για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα  αλλά και παραγγελίες πατώντας ΕΔΩ

Παραδοσιακός Φούρνος Ντουρουντούς-Η ιστορία μας

Η γιαγιά μας η Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της ενώ, με τη σειρά τους εκείνες τα κληροδότησαν σ’ εμάς, τα παιδιά τους…

Όπως είναι λοιπόν λογικό, οι παιδικές μας αναμνήσεις συνοδεύονται από μυρωδιές, γεύσεις και αρώματα τα οποία έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο μυαλό μας. Κι αυτά ακριβώς είναι τα εφόδια μας σε ένα ταξίδι που σας θέλουμε συνοδοιπόρους. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί τα γευστικά μονοπάτια των Σφακίων και γνωρίστε  το ξεχωριστό εκείνο κομμάτι της παράδοσης του τόπου μας. Η γιαγιά μας έλεγε:

“Αν θες παιδάκι μου να κανείς κάτι καλό, κάντο με τα χεράκια σου…”. 

Διαβάστε περισσότερα για τον Παραδοσιακό Φούρνο Ντουρουντούς ΕΔΩ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr