search-button
cross-out

Χοιρινό βοτανάτο με πατάτες τηγανητές

Μαμαδίστικο φαγητό γεμάτο αρώματα που συνοδεύεται από τραγανές πατάτες τηγανητές!
Χοιρινό βοτανάτο με πατάτες τηγανητές

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό
  • 2 ποτήρια κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη και 2-3 φρέσκα κλαδάκια
  • 1 κ.σ. ματζουράνα ξερή και 2 κλαδάκια φρέσκια
  • 5-6 κλαδάκια μαλοτήρα  ξερά
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι ζωμό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πατάτες για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κρέας. Βάζουμε ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και, αφού πάρουν όλα ένα χρυσό χρώμα, σβήνουμε με το κρασί μας.

Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ελέγχουμε τα υγρά και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζωμό. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα βοτάνια μας και άλλο ένα ποτήρι κρασί. Αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι το κρέας μας να είναι έτοιμο. Περίπου μιάμιση ώρα.Τηγανίζουμε πατάτες και σερβίρουμε!

Eva’s cooking

Latest

zinapost.gr