search-button
cross-out

Υγρό Κέικ Λεμονιού με το γλάσο του από την Εύα Παρακεντάκη!

Είναι από τα πρώτα κέικ που ξεκίνησα να φτιάχνω σαν νοικοκυρά πια στο σπίτι μου.Την συνταγή μου την είχε δώσει μία φίλη Αμερικάνα η Helen, που τότε έμενε δίπλα μας στην γειτονιά του Φαλήρου
Υγρό Κέικ Λεμονιού με το γλάσο του από την Εύα Παρακεντάκη!

Από τότε δεν άλλαξα τίποτα.Δεν μου δημιουργήθηκε ανάγκη να κάνω κανέναν νέο πειραματισμό σε αυτό το ζουμερό και μυρωδάτο μείγμα.Φοβήθηκα να το αγγίξω μη χάσω την απόλυτη ισορροπία του.Γιατί όταν βρίσκεις ΤΟ κέικ,απλά δεν το πειράζεις.

Δική σας η συνταγή

Για το κέικ

  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75 γρ. βούτυρο αγελάδας φρέσκο και λιωμένο
  • 30 ml ρούμι
  • Από 4 λεμόνια ακέρωτα το ξύσμα
  • 1 σφηνάκι χυμό λεμόνι
  • 110 γρ κρέμα γάλακτος 35%
  • 270 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά

Για το Γλάσο

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • χυμός από λεμόνι

Εκτέλεση
Ξεκινάμε πάντα τη διαδικασία με τα κέικ μας προθερμαίνοντας το φούρνο.Για το LemonCake στους 200°C.
Ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα με έναν αυγοδάρτη πολύ καλά. Βάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι (κοσκινισμένο) και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν το ένα από το άλλο. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το χυμό λεμονιού και το ρούμι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ(εγώ διάλεξα μία στρογγυλή ναζιάρα).

Και τώρα το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 40 λεπτά πάντα με προσοχή στους χρόνους γιατί από φούρνο σε φούρνο υπάρχει διαφορά. Ξεφορμάρουμε όταν είναι χλιαρό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να το περιχύσουμε με το γλάσο.

Γλάσο
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με λίγο χυμό λεμονιού,προσθέτουμε λίγο-λίγο  μέχρι να γίνει ένα λευκό, παχύρρευστο υγρό.Περιχύνουμε το κέικ! Και το αφήνουμε λίγο στην άκρη να ενωθούν το γλάσο με το κείκ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Eva’s cooking

Latest

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν
Media news

La Casa de Papel: Έφτασε το τέλος! Ανέβηκε στο Netflix το δεύτερο μέρος της 5ης σεζόν

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star
Τηλεθέαση

Αλήθειες με την Ζήνα – Τροχός της Τύχης-Shopping Star: Πρωτιά τον Νοέμβριο για τις αγαπημένες εκπομπές του Star

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης
Κόσμος

Η δολοφονία του μικρού Αρθουρ που σόκαρε τον κόσμο- Οι γονείς του τον δηλητηρίαζαν καθημερινά με “πολτό αλατιού”-Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν με το πέρας της δίκης

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…
TV Program

Άγριες Μέλισσες: Ένας εφιαλτικός πόλεμος ξεκινάει και μια απόπειρα αυτοκτονίας θα ταράξει τα νερά με απρόβλεπτες συνέπειες…

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους
Ελλάδα

“Πρέπει να σας ενημερώσω…”: Συγκλονίζει εντατικολόγος για το πώς ανακοινώνει τους νεκρούς από κορονοϊό στις οικογένειές τους

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά
Shopping

Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά

«Βαρβάρα»: Πώς θα φτιάξετε το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή
Cooking

«Βαρβάρα»: Πώς θα φτιάξετε το εκπληκτικό θρακιώτικο γλυκό για την αυριανή εορτή

Όλα αλλάζουν στον Σασμό: Πόσο ασφαλές είναι πλέον το μεγαλύτερο μυστικό του Μαθιού;
TV Program

Όλα αλλάζουν στον Σασμό: Πόσο ασφαλές είναι πλέον το μεγαλύτερο μυστικό του Μαθιού;

zinapost.gr