Πατατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄ Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄ 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές) 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα 1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη 1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα ½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο λίγο θυμάρι λίγη ρίγανη […]

Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄

Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄

750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)

2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα

1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα

½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι

λίγη ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.

Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.

Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.

Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.

Πηγή: dinanikolaou.gr