Πατατόπιτα από την Ντίνα Νικολάου
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄ Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄ 750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές) 2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη 1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα 1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη 1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα ½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο λίγο θυμάρι λίγη ρίγανη […]
06.09.2013 | 06:00
Χρόνος Προετοιμασίας: 30΄
Χρόνος Εκτέλεσης: 40΄
750 γρ. πατάτες βρασμένες με τη φλούδα (τις οποίες τις ξεφλουδίζετε όσο είναι ακόμη ζεστές)
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλυτζάνι (200 ml) γάλα
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 φλυτζάνι φέτα θρυματισμένη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
½ φλυτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
λίγο θυμάρι
λίγη ρίγανη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Πολτοποιώ τις πατάτες να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά στον πουρέ και ανακατεύω καλά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα καλά λαδωμένο ταψί.
Η πίτα θα πρέπει να έχει ύψος 4 – 5 εκ., γι’ αυτό φροντίζω να έχω το ανάλογο ταψάκι.
Ψήνω την πίτα για 40 λεπτά. Την κόβω σε τριγωνάκια και τη σερβίρω ζεστή ή κρύα.
Πηγή: dinanikolaou.gr