Πιλάφι με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μια ακόμα συνταγή για ένα πραγματικά πολύ νόστιμο φαγητό.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ένα γρήγορο πιάτο με φρεσκάδα και νοστιμιά. Αγαπημένο μου πιάτο όταν θέλω να εντυπωσιάσω φίλους σε πολύ λίγο χρόνο και με λιγότερο κόπο.
- Σε ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια για τουλάχιστον 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεατικά.
- Προσθέτουμε έπειτα το σκόρδο και την πάπρικα στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγα λεπτά.
- Αδειάζουμε και την κονσέρβα με την ντομάτα κονκασέ και την φέρνουμε και αυτή μερικές βόλτες για 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα ρύζια το ξύσμα, το νερό, τους ζωμούς και τα φύλλα δάφνης.
- Ανακατεύουμε καλά, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σκεπασμένο για 12 λεπτά.
- Στα 9 λεπτά ελέγχουμε μήπως χρειάζεται λίγο νερό ακόμα.
- Όταν περάσει ο χρόνος αφαιρούμε το φαγητό από το μάτι και τα αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά με το καπάκι για να αφρατέψει και τα μαγειρευτεί και άλλο το φαγητό με τον ατμό του.
- Τέλος ανακατεύουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.
- Το ξύσμα του λεμονιού κάνει όλη τη διαφορά στη γεύση οπότε μην το παραλείψετε.
Tip
Αν βαριόμαστε να βράσουμε το αγριόρυζο μπορούμε απλά να το βάλουμε μαζί με το μπασμάτι. Να έχουμε υπόψη μας όμως ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο βράσιμο από το μπασμάτι οπότε δεν θα είναι πλήρως βρασμένο στο τέλος του χρόνου μαγειρέματος. Αν σας αρέσει μια τραγανή υφή στο φαγητό σας κάντε το έτσι.. Αλλιώς βράστε το από πριν για μερικά λεπτά ακόμα μόνο του
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.