Red Velvet Cake από τον Βαγγέλη Δρίσκα
Υλικά για δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. περίπου: 300 γρ. φαρίνα ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ 150 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ 250 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 250 γρ. γιαούρτι 2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα 2 κουτ. σούπας κακάο 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ 1 κουτ. του γλυκού κόκκινο […]Υλικά για δύο στρογγυλές φόρμες 20 εκ. περίπου:
300 γρ. φαρίνα ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
150 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ
250 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. γιαούρτι
2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
2 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής ΜΠΑΧΑΡ
αντικολλητικό χαρτί σε φύλλα SANITAS
Για την κρέμα:
400 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. γλυκαντική ουσία από στέβια ISOSTEVIA
500 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε ένα-ένα τα αυγά. Ρίξτε το αλεύρι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μαγειρική σόδα με το κακάο και το ξίδι και ρίξτε τα στον κάδο του μίξερ. Ανακατέψτε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα για να ενωθούν τα υλικά.
Καλύψτε το εσωτερικό από 2 φόρμες του κέικ με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Όταν κρυώσει, χωρίστε κάθε κέικ οριζόντια σε δύο φέτες.
Αφήστε το τυρί κρέμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και χτυπήστε το με την γλυκαντική ουσία από στέβια και την κρέμα ζαχαροπλαστικής για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ένα βελούδινο και γυαλιστερό μείγμα. Απλώστε λίγο από το μείγμα στην μία φέτα του κέικ, σκεπάστε με την άλλη φέτα και απλώστε όσο περίσσεψε στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ. Διατηρείστε το κέικ στο ψυγείο.