Μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 40 μπισκότα: 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ 250 γρ. βούτυρο 150 γρ. ζάχαρη 1 αυγό 1 βανίλια σκόνη 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ ΜΑΤΣΟΥΚΑ 1 αυγό χτυπημένο για την επιφάνεια Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ρίξτε το αυγό και την βανίλια και μετά […]

Υλικά για 40 μπισκότα:

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

250 γρ. βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

1 αυγό

1 βανίλια σκόνη

100 γρ. αμύγδαλα φιλέ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

1 αυγό χτυπημένο για την επιφάνεια

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ρίξτε το αυγό και την βανίλια και μετά το αλεύρι. Χωρίστε την ζύμη σε δύο μέρη και σχηματίστε ρολά με διάμετρο 3  εκατοστά περίπου. Τυλίξτε με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Κόψτε μετά σε λεπτές φέτες, βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε με το χτυπημένο αυγό, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και ψήστε στους 175ο στον αέρα για 10 λεπτά.