Πουτίγκα με χαλβά, σταφίδες και κανέλα από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 8 μερίδες: 1 μεγάλη φρατζόλα του κιλού ψωμί 400 γρ. χειροποίητο χαλβά ΚΑΝΔΥΛΑΣ 1 βαζάκι σταφίδα κανέλα AMVROSIA GOURMET 6 αυγά 250 γρ. ζάχαρη 100 γρ. λιωμένο βούτυρο 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 λίτρο κρέμα γάλακτος άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ για την κρέμα χαλβά: 250 ml κρέμα γάλακτος 1 κρόκο αυγού 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ […]

Υλικά για 8 μερίδες:

1 μεγάλη φρατζόλα του κιλού ψωμί

400 γρ. χειροποίητο χαλβά ΚΑΝΔΥΛΑΣ

1 βαζάκι σταφίδα κανέλα AMVROSIA GOURMET

6 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

άχνη ζάχαρη ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

για την κρέμα χαλβά:

250 ml κρέμα γάλακτος

1 κρόκο αυγού

1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

100 γρ. τριμμένο χειροποίητο χαλβά ΚΑΝΔΥΛΑΣ

Κόψτε το ψωμί και τον χαλβά σε ομοιόμορφα κομμάτια. Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτη κρέμα, προσθέστε το βούτυρο, τις σταφίδες με την κανέλα και την κρέμα γάλακτος. Βάλτε σε ένα μπολ τα κομμάτια του ψωμιού και τον χαλβά, ρίξτε το μείγμα με τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε.

Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ αφού στρώσετε εσωτερικά ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο για 1 ώρα. Αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει ελαφρά, ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με την κρέμα χαλβά.

Για την κρέμα χαλβά, βάλτε την κρέμα γάλακτος σε μία μικρή κατσαρόλα με τον τριμμένο χαλβά και αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κρόκο με το κορνφλάουρ και 2 κουταλιές νερό και ρίξτε το στο ζεστό μείγμα κρέμας. Ανακατέψτε και μόλις δέσει η κρέμα, κατεβάστε από την φωτιά.