search-button
cross-out

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Μια άκρως δελεαστική πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση της αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ.

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:2:0′

Έτοιμο σε:2:10′

Χρόνος αναμονής:24 ώρες

Για τη σάλτσα BBQ

1 κιλό πανσέτα χωρίς δέρμα και κόκκαλο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες ή πολτοποιημένες

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. γλυκού κοφτό, πιπέρι καυτερό, κόκκινο

4 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

4 κουτ. σούπας ξύδι κόκκινο

4 κουτ. σούπας σάλτσα Worcestershire

1 φλιτζάνι κέτσαπ

2 φλιτζάνια νερό

1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 30 – 40 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αν θέλετε η σάλτσα σας να γίνει πιο πηχτή, θα την αφήσετε λίγο περισσότερο στη φωτιά.

Βάζετε την πανσέτα σε ένα ταψί, την περιχύνετε με τη σάλτσα BBQ, σκεπάζετε το ταψί καλά με μια μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο. Αφήνετε το κρέας να μαριναριστεί για 24 ώρες. Μετά δεν πετάτε τη μαρινάδα.

Ψήνετε την πανσέτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ψήνετε την πανσέτα για περίπου 2 ώρες περιχύνοντάς τη ανά διαστήματα με τη μαρινάδα για να μην στεγνώσει. Κόβετε το κρέας σε φέτες, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε ιδανικά με άγριο ρύζι.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr