Σιροπιαστό Ραβανί

Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε ένα λαχταριστό σιροπιαστό ραβανί. Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε το γλυκό δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. Υλικά Για το ραβανί • 6 αυγά • 320 γρ. ζάχαρη • 400 γρ. γιαούρτι  • 150 γρ. βούτυρο […]

Για τους γλυκατζήδες τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» προνόησε ο Λάμπρος Βακιάρος και έφτιαξε ένα λαχταριστό σιροπιαστό ραβανί.

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε το γλυκό δείχνοντας βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.

Υλικά

Για το ραβανί

• 6 αυγά

• 320 γρ. ζάχαρη

• 400 γρ. γιαούρτι 

• 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) ή ηλιέλαιο

• 5 γρ. βανίλια εσάνς ή 2 βανιλίνες

• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

• 12 γρ. μπέικιν πάουντερ

• Ξύσμα από μισό λεμόνι

Για το σιρόπι

• 1 λτ νερό

• 700 γρ. ζάχαρη

• 2 φλούδες λεμονιού

Δείτε όλη τη συνταγή στο video