Τυρόπιτα της μαμάς από την Εύα Παρακεντάκη

Η τυρόπιτα της μαμάς που θα λατρέψετε! Υλικά για 1 ταψί του φούρνου 1 πακέτο φύλλο κρούστας 100 γρ. Στακοβούτυρο για το άλειμμα των φύλλων Για τη γέμιση 2 κ.σ.  στακοβούτυρο 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα 4 αβγά 150 γραμ φέτα 400 γρ. κίτρινα τυριά ½ κ.γ μοσχοκάρυδo ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]

Η τυρόπιτα της μαμάς που θα λατρέψετε!

Υλικά για 1 ταψί του φούρνου

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 100 γρ. Στακοβούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για τη γέμιση

  • 2 κ.σ.  στακοβούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα
  • 4 αβγά
  • 150 γραμ φέτα
  • 400 γρ. κίτρινα τυριά
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα.
  2. Βγάζουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα κίτρινα τυριά εκτός της φέτας και το μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και απλώνουμε 5 φύλλα κρούστας, τα οποία τα βουτυρώνουμε ένα-ένα. Τα απλώνουμε ένα-ένα στο ταψί έτσι ώστε να καλύπτουμε και τα τοιχώματα του.
  3. Αδειάζουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε και τρίβουμε τη φέτα μας πάνω στο μείγμα. Γυρίζουμε τα φυλλαράκια που έχουν περισσέψει πάνω στη γέμιση μας. Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα, τα οποία πάλι τα βουτυρώνουμε ένα-ένα. Τα γυρνάμε προς τα μέσα να αγκαλιάσουν τη πίτα μας.
  4. Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 για μία ώρα περίπου πάνω-κάτω. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της όταν την βγάλουμε από το φούρνο τουλάχιστον μισή ώρα και σερβίρουμε.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/