Τηγανιά κοτόπουλο από την Εύα Παρακεντάκη

Το κοτόπουλο τηγανιά είναι ένα πολύ διάσημο φαγάκι-μεζεδάκι. Θέλει παρέα και καλή μπυρίτσα γιατί είναι και τσιμπημένα καυτερό. Και πάμε τώρα στην συνταγή μας: Yλικά 2 στήθη κοτόπουλου  1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά 1 καυτερή πιπεριά 6 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι 1 μικρό κουτάκι μπίρα 1 κ.σ. μέλι 1 κ.γ. μπούκοβο 1/2 […]

Το κοτόπουλο τηγανιά είναι ένα πολύ διάσημο φαγάκι-μεζεδάκι. Θέλει παρέα και καλή μπυρίτσα γιατί είναι και τσιμπημένα καυτερό.

Και πάμε τώρα στην συνταγή μας:

Yλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλου 
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 μικρό κουτάκι μπίρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μαντζουράνα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Για το σερβίρισμα

  • Μία τηγανιά πατάτες κυδωνάτες

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το οποίο έχουμε κόψει σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες να πάρει χρώμα και να τσιγαριστεί. Μετά από 4-5 λεπτά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες ροδέλες και ανακατεύουμε να τσιγαριστούν και αυτές. Μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη,μαντζουράνα και μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Όταν το κοτόπουλο και οι πιπεριές είναι έτοιμες και το τηγάνι μας κρατάει  ζουμί, αφαιρούμε όλα τα υλικά από μέσα, αφήνουμε μόνο το ζωμό και σε μισό ποτηράκι νερό παγωμένο διαλύουμε το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο ζωμό και και αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας για2-3 λεπτά. στη συνέχεια βάζουμεπάλι όλα τα υλικά στο τηγάνι και ενώνουμε με την σάλτσα. Έχουμε τηγανίσει τις πατάτες και σερβίρουμε μαζί.

Καλή όρεξη!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε :

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/