search-button
cross-out

Κοτόπουλο καθιστό με σάλτσα μπίρας από την Εύα Παρακεντάκη

Κοτόπουλο καθιστό με σάλτσα μπίρας από την Εύα Παρακεντάκη

Κοτοπουλάκι καθιστό με σάλτσα μπύρας σήμερα…

Το γνωστό μας κοτοπουλάκι μαγειρεμένο στο φούρνο αλλά με έναν άλλο τρόπο από αυτόν που κάνουμε συνήθως και ιδανικό για το πιο μαμαδίστικο κυριακάτικο τραπέζι.

Ακολουθήστε τη συνταγή και δείτε πως δο χέρια μητρικά  και …δυο κουτάκια μπύρας μπορούν να κάνουν  μαγειρικά…θαύματα!

Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά  μανούλες για την Κυριακή!

ΤΙP  Μετά το φαγητό σερβίρετε ως γλυκό Μπουρεκάκια σιροπιασμένα και κανείς δεν θα θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι σας. (Βρείτε τη συνταγή για τα μπουρεκάκια πατώντας ΕΔΩ )

Υλικά

4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 2  κουτάκια  μπίρα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κοτόπουλο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα βάζουμε ακαθάριστες τις πλυμένες πατάτες. Στο μούλτι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την μουστάρδα,το βαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα. Ανοίγουμε την μπύρα και την αναμιγνύουμε με το μείγμα μας. Σε μία άλλη μπασίνα βάζουμε το κοτόπουλο, σηκώνουμε το δέρμα του στήθους και το γεμίζουμε βούτυρο. Περιχύνουμε με το μείγμα και το αφήνουμε 20 λεπτά. Ανοίγουμε το δεύτερο κουτάκι μπύρας και καθίζουμε επάνω το κοτόπουλο, όση ώρα ψήνετε το κοτόπουλο η μπύρα εξατμίζεται και αρωματίζει εσωτερικά το πουλερικό μας. Με το μείγμα που έχει μείνει απο το κοτόπουλο περιχύνουμε και τις πατάτες,τις οποίες και στρώνουμε περιμετρικά του κοτόπουλου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για την πρώτη ώρα και 180 για άλλη μία Αν πάρει χρώμα το κοτόπουλο ή η πατάτες μας τα σκεπάζουμε.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr