Μπουρεκάκια σιροπιασμένα από την Εύα Παρακεντάκη

Μπουρεκάκια σιροπιασμένα από την Εύα Παρακεντάκη

Μπουρεκάκια σιροπιασμένα, μαμαδίστικα από αυτά που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!

Με λίγα υλικά και σε λίγη ώρα μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που πραγματικά είναι....κόλαση!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλα κρούστας
  • 500 γρ. ανθότυρο νωπό (μυζήθρα γλυκιά)
  • 1/2  φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 200 γρ. βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για το σιρόπι θα χρειαστείτε:

  • 2 φλ. τσαγιού νερού
  • 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι και την φλούδα του
  • 1 ξυλάκι κανέλλας

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και 5-6 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ. Όπως είναι τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο τα χαράζουμε σε λωρίδες πάχους περίπου 10 cm από την πλατιά πλευρά του φύλου. Λιώνουμε το βούτυρο και με ένα πινελάκι πιτσιλάμε ένα-ένα τα φύλλα πρίν τοποθετήσουμε τη γέμιση.Με αυτόν τον τρόπο οι τζεβρεμέδες μας, γίνονται τραγανοί.- Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό,αφού πρώτα πιάσουμε τα πλάγια του φύλλου και τα κλείσουμε μέσα στο ρολάρισμα μας,έτσι ώστε να μην αδειάσει από τα πλάγια.
– Τοποθετούμε τους τζεβρεμέδες σε ένα ταψί που έχουμε βουτυρώαει πολύ καλά και τους περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά για να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στους τζβρεμέδες και τους αφήνουμε να ρουφήξουν το σιρόπι. Σερβίρονται χλιαροί!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑΜΕΑ: Η κατάθεση επί τεσσεράμισι ώρες του θύματος και η κατάθεση φίλης της που ακυρώνει τα λεγόμενα της
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ