Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια με ρύζι στη γάστρα από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και ασπροπρόσωπους σε ότι τραπέζι και να την βάλετε από οικογενειακό εώς και σε τραπέζια γιορτινά. Υλικά Μία Σπαλομπριζολα Μοσχαρίσια δυόμιση κιλά περίπου 10 κόκκους πιπέρι 5 κόκκους μπαχάρι 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη Φρέσκια Ρίγανη Φρέσκο δεντρολίβανο […]

Αυτό το φαγητό το συνηθίζω Κυριακές, που ο χρόνος μετράει διαφορετικά.

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες και ασπροπρόσωπους σε ότι τραπέζι και να την βάλετε από οικογενειακό εώς και σε τραπέζια γιορτινά.

Υλικά

  • Μία Σπαλομπριζολα Μοσχαρίσια δυόμιση κιλά περίπου
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Φρέσκια Ρίγανη
  • Φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ½  ποτήρι ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 ½ ποτήρι ρύζι Basmati
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε την μπριζόλα για μία ώρα με το σκόρδο, το λάδι ,το δεντρολίβανο, τη ρίγανη,τους κόκκους πιπεριού, τα φύλλα δάφνης, το κρασί και τους κόκκους μπαχάρι. Στην γάστρα τοποθετούμε την σπαλομπριζόλα με το 1 ½  ποτήρι ζωμό και αλατίζουμε το κρέας καλά. Ψήνουμε 3 ώρες στους 200 με σκεπασμένη γάστρα. Ανοίγουμε τη γάστρα μας και σουρώνουμε το ζωμό που έχει βγάλει το κρέας για να απομακρύνουμε τυχόν κοκκαλάκια. Μετράμε τρία ποτήρια ζωμό τον οποίο αλατίζουμε. Αν είναι λιγότερος ο ζωμός μας συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να φτάσουμε τρία ποτήρια. Επιστρέφουμε τη γάστρα στον φούρνο ξεσκέπαστη, αφού πάρει βράση ο ζωμός μας βγάζουμε πάλι την γάστρα και προσθέτουμε περιμετρικά του κρέατος το ρύζι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε περίπου μισή ώρα με κλειστή τη γάστρα. Σερβίρουμε το φαγητό μας με γιαούρτι. 

Το αποτέλεσμα είναι λουκούμι!

Λίγα λόγια για την Εύα

.

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/