search-button
cross-out

Γιουβέτσι με θαλασσινά extra-hot από την Εύα Παρακεντάκη

Γιουβέτσι με θαλασσινά extra-hot από την Εύα Παρακεντάκη

Μαϊος με θερμοκρασίες Οκτωβρίου ο φετινός… Και μιας και ο καιρός είναι μια έτσι, μια αλλιώς και πότε έχουμε οι μέρες είναι καλοκαιρινές και πότε φθινοπωρινές σήμερα σας προτείνω μια συνταγή με άρωμα καλοκαιριού αλλά και με μια…καυτή νότα που θα ζεστάνει τον λαιμό σας…

Γιουβέτσι με θαλασσινά extra-hot, μια διαφορετική συνταγή από το συνηθισμένο μας γιουβέτσι…

Πιστέψτε με όμως αυτό το γιουβέτσι θαλασσινών θα σας καταπλήξει και φυσικά θα σας χορτάσει!

Υλικά

  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 12 γαρίδες
  • 20 μύδια
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1 ½ κ.σ. πελτέ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Γραβιέρα (προαιρετικά)

Eκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μύδια και τις γαρίδες, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, τιν καφτερή πιπεριά και το σκόρδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τα θαλασσινά να βγάλουν τα ζουμιά τους για 3  λεπτά. Σβήνουμε με το λεμόνι και ρίχνουμε το ούζο και τον την πάπρικα. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά και αποσύρουμε τα θαλασσινά, κρατώντας μέσα στην κατσαρόλα μόνο το ζουμί τους. Ρίχνουμε το κριθαράκι στο βραστό ζωμό από τα θαλασσινά. Έχουμε βράσει το ζωμό λαχανικών μέσα στον οποίο διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και το προσθέτουμε σιγά-σιγά στο κριθαράκι μας, μέχρι να ψηθεί. Στο τελευταίο λεπτό πριν κατεβάσουμε το κριθαράκι, προσθέτουμε πάλι τα θαλασσινά μας και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε με φλίδες γραβιέρας.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr