Πανεύκολο πεϊνιρλί από την Εύα Παρακεντάκη

Yπέροχο πεινιρλί για κάθε ώρα της μέρας! Και το καλύτερο; Πανεύκολο στην παρασκευή του… Υλικά για τη ζύμη πεϊνιρλί 500 γραµ. αλεύρι σκληρό 1 κ.γ. κοφτό αλάτι 1 φακελάκι μαγιά 1 ½ φλιτζάνι νερό 1 κ.γ.  ζάχαρη 70 γρ. λιωμένο βούτυρο   έξτρα αλεύρι για το πλάσιμο Υλικά για την γέμιση 200 γρ. φέτα 100 […]

Yπέροχο πεινιρλί για κάθε ώρα της μέρας!

Και το καλύτερο; Πανεύκολο στην παρασκευή του…

Υλικά για τη ζύμη πεϊνιρλί

  • 500 γραµ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.γ.  ζάχαρη
  • 70 γρ. λιωμένο βούτυρο  
  • έξτρα αλεύρι για το πλάσιμο

Υλικά για την γέμιση

  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γιαούρτι  στραγγιστό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. κίτρινα τυριά
  • 2 μανιτάρια
  • 2  πιπεριές Φλωρίνης

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Τρίβουμε και ψιχουλιάζουμε το αλεύρι να βραχεί από το βούτυρο μας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και τα ανακατεύουμε.Βάζουμε  το αλάτι στο νερό, το ρίχνουμε στο αλεύρι πλάθουμε, μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη.

Όταν η ζύμη μας καταλήξει να είναι  απαλή, μαλακή και εύπλαστη, μαζεύουμε τις ενώσεις προς τα κάτω και την ακουμπάμε σε  ένα λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί  για 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να είναι, αφράτη και φουσκωτή.

Ενώνουμε το αυγό με το γιαούρτι, τη φέτα ,το ελαιόλαδο και το  θυμάρι. Δημιουργούμε μία κρέμα τυριού.

Χωρίζουμε την ζύμη στα 4. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη σε μακρόστενο φύλλο,  γεμίζουμε με την κρέμα και δίνουμε σχήμα βαρκούλας στη ζύμη. Τα αφήνουμε για 30′, να φουσκώσουν ξανά σκεπασμένα. Πασπαλίζουμε με κίτρινα, βάζουμε μανιτάρι και πιπεριά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε το ταψί με τα πεϊνιρλί στην κάτω σχάρα έτσι ώστε να πυρώσει και να έχουμε ένα πολύ ωραίο ψήσιμο στο πεϊνιρλί μας.

Ψήνουμε για 25΄ περίπου να ροδίσουν καλά.

‘Όταν  τα βγάλουμε από το φούρνο καυτά , τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο να γυαλίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/