Μπολονέζ με 2 είδη κιμά και ζυμαρικά ολικής άλεσης από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μπολονέζ με ζυμαρικά ολικής άλεσης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης. Ο σεφ χρησιμοποίησε 2 είδη κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία. Υλικά •    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά •    250 γρ. αρνίσιο κιμά (χωρίς λίπος) •    30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο •    180 γρ. […]

Μπολονέζ με ζυμαρικά ολικής άλεσης έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τρίτης.

Ο σεφ χρησιμοποίησε 2 είδη κιμά μοσχαρίσιο και αρνίσιο και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές της εκπομπής «Στη Φωλιά των Κου Κου» τη διαδικασία.

Υλικά

•    500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
•    250 γρ. αρνίσιο κιμά (χωρίς λίπος)
•    30 γρ. + 45 γρ. ελαιόλαδο
•    180 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
•    120 γρ. καρότα (τριμμένα)
•    1 πιπεριά Φλωρίνης (ψιλοκομμένη)
•    2 στικς σέλερι (ψιλοκομμένα)
•    15 γρ. πελτέ τομάτας
•    240 γρ. κόκκινο κρασί
•    800 γρ. σάλτσα τομάτας κονκασέ
•    240 γρ. ζωμό λαχανικών
•    3 φύλλα δάφνης
•    40 γρ. φρεσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
•    500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
•    30 γρ. βούτυρο
•    Παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Δείτε όλη τη συνταγή στο video