search-button
cross-out

Λαζάνια με μελιτζάνα και κιμά από την Εύα Παρακεντάκη

Λαζάνια με μελιτζάνα και κιμά από την Εύα Παρακεντάκη

Η μελιτζάνα και ο κιμάς αν μπορούσαν να ξέρετε θα είχαν παντρευτεί! Και κουμπάρα σίγουρα θα ήταν η αφράτη κυρία sauce mornay!

Αντί για ρύζι σε αυτόν το γάμο θα πετούσαμε λαζάνια και  κεφαλοτύρι!

Νομίζω ξέφυγα,αλλά τέτοια νοστιμιά με έκανε να χάσω τα λογικά μου!

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτό
  • 3 μελιτζάνες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 500γρ ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κσ πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ξύλo κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. κουρκουμά,
  • ½ κ.γ. μπαχάρι σκόνη,
  • ½ κ.γ.  μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι

Υλικά για τη Sauce mornay

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. γραβιέρα
  • 2 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

1.Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε τον κιμά πολύ καλά στο ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτοποιημένο σκόρδο.Αφού τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και σβήνουμε με την μπύρα. Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη και τις ρίχνουμε και αυτές μαζί με τον πελτέ το αλάτι το πιπέρι. Ψήνουμε μισή ώρα τον κιμά μας.

2.Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε.

3.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο)

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε.Χτυπάμε τα αυγά με λίγο απο το μείγμα το ζεστό και τα βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε και έτοιμη η mornay sauce.

4. Βάζουμε μία στρώση λαζάνια(άψητα),κεφαλοτύρι καπνιστό,κιμά,μελιτζάνες. Επαναλαμβάνουμε τρείς στρώσεις και κλείνουμε με τη sauce mornay. Πασπαλίζουμε με τυρί και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για σαράντα περίπου λεπτά!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr