Σαλάτα με βλίτα από την Εύα Παρακεντάκη

Βλίτα! Το απόλυτο χόρτο του καλοκαιριού! Όπως και να το φάτε, σε όποια παραλλαγή και αν το προτιμάτε είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μας κάθε καλοκαίρι! Εγώ σήμερα σας προτείνω μια σαλάτα με βλίτα που σχεδόν καθημερινά είναι στο τραπέζι μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Yλικά 1/2 κιλό βλίτα 3 κολοκυθάκια μεσαία 2 […]

Βλίτα! Το απόλυτο χόρτο του καλοκαιριού!

Όπως και να το φάτε, σε όποια παραλλαγή και αν το προτιμάτε είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μας κάθε καλοκαίρι!

Εγώ σήμερα σας προτείνω μια σαλάτα με βλίτα που σχεδόν καθημερινά είναι στο τραπέζι μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Yλικά

  • 1/2 κιλό βλίτα
  • 3 κολοκυθάκια μεσαία
  • 2 καρότα
  • 1 πατάτα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό 
  • 20 τσακιστές ελιές πράσινες
  • ½ κ.γ. Θυμάρι
  • Ξινομυζύθρα (κατά βούληση) 
  • 6 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι χοντρό

Για τα κρουτόν

  • 2 φέτες χωριάτικο ψωμί
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ρίγανη

Εκτέλεση 
Καθαρίσουμε πλένουμε τα βλίτα ,τα καρότα, την πατάτα και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε σε κρύο αλατισμένο νερό τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα βράζουμε για είκοσι περίπου λεπτά, στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε  αλατισμένο νερό .Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα βλίτα και βράζουμε για περίπου δέκα λεπτά. Στραγγίζουμε και περιμένουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού κόψουμε σε μπουκίτσες το ψωμί μας, το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Στο τέλος το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Ανάβουμε το φούρνο στους 200 στο γκρίλ και καίμε τις πιπεριές Φλωρίνης μέχρι να φουσκώσει η φλούδα τους την οποία και αφαιρούμε .
Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα μπόλ τα βλίτα και προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ ξύδι, αλάτι, ξερό και φρέσκο κρεμμύδι  ,προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και το κολοκύθι. Πασπαλίζουμε με μαιντανό, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρουτόν και την ξινομυζήθρα. Θυμάρι, αλάτι, ρίγανη το υπόλοιπο  ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/