Η σοκολατόπιτα της Εύας Παρακεντάκη!

Αυτή η σοκολατόπιτα είναι απλά κόλαση! Ναι ναι καλά άκουσες! Με ελαιόλαδο και δύο τρία τιπάκια,τρως την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Υλικά 1 1/2 φλ. αλεύρι ΓΟΧ 1 1/2 φλ. ζάχαρη 1 1/2 φλ. νερό 1/2 φλ. Ελαιόλαδο 4 κ. σ  κακάο 3 κ. σ ξύδι 1 1/2 κ. γ σόδα 100 […]

Αυτή η σοκολατόπιτα είναι απλά κόλαση! Ναι ναι καλά άκουσες! Με ελαιόλαδο και δύο τρία τιπάκια,τρως την πιο νόστιμη σοκολατόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ  κακάο
  • 3 κ. σ ξύδι
  • 1 1/2 κ. γ σόδα
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 βανίλια
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το γλάσο 

  • 125 γρ κουβερτούρα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι

  • 1/3 φλ.ζάχαρη
  • 1/2 φλ. Γάλα
  • 125 γρ κουβερτούρα

Παγωτό για το σερβίρισμα βανίλια-σοκολάτα

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σε ένα άλλο όλα τα υγρά υλικά.

Τα ενώνουμε όλα μαζί με μία μαρίζ και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 26 εκ λαδωμένο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά έως το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνει σχεδόν στεγνό από μέσα. Κάνουμε τρύπες με το μαχαίρι και περιχύνουμε με το σιρόπι το οποίο το έχουμε βράσει  3 λεπτά (και τα δύο ζεστά).

Τέλος, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος τη βάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και με μία μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει  γλάσο. Καλύπτουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο και σερβίρουμε με παγωτό και λίγο από το σιρόπι μας που έχουμε κρατήσει.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/