search-button
cross-out

Αφράτο Παστίτσιο

Αφράτο Παστίτσιο

Συνταγή για αφράτο παστίτισο μας έδωσε ο “ΜasterChef”, Λάμπρος Βακιάρος.

Για τον κιμά:

800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από λάπα ή καπάκι 2 κ.σ. ελαιόλαδο + 3 κ.σ. 2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα) 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες) 2 κ.σ. πελτέ τομάτας 1/2 κούπα γλυκό, σαμιώτικο κρασί 1 συσκευασία τομάτα κονκασέ 1 κούπα ζωμό κότας/λαχανικών ή νερό 1 ξυλάκι κανέλας 2 φύλλα δάφνης 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι 1 αυγό + 2 ασπράδια Αλάτι – πιπέρι

Για την αφράτη μπεσαμέλ:

1 μικρό κρεμμύδι (καθαρισμένο) 3 γαρύφαλλα 1 φύλλο δάφνης 1 σκελίδα σκόρδο 5 κούπες γάλα 1/2 κούπα βούτυρο αγελαδινό 1 κούπα αλεύρι 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (τριμμένο) 1 + 1/3 κούπας κασέρι ή γραβιέρα (τριμμένη) 1 αυγό + 2 κρόκους Αλάτι – πιπέρι

Για τα μακαρόνια και τη σύνθεση: 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο 4/5 κούπας γιαούρτι στραγγιστό 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κούπα κασέρι ή γραβιέρα + 1/2 κούπα Τριμμένη φρυγανιά για το ταψί και για  το πασπάλισμα Αλάτι – πιπέρι

Cooking

Latest

zinapost.gr